Val Kilmer negyven évig videózta magát, film lett belőle

A Top Gun, a Doors és a Mindörökké Batman forgatásán is kamerázott, de a rákkal vívott küzdelmét is rögzítette. Előzetes!

A jelenleg is zajló Cannes-i Filmfesztiválon mutatják be Val Kilmer különleges dokumentumfilmjét. A színész közel 40 éve dokumentálja a saját életét, a több ezer órányi felvételből pedig Leo Scott és Ting Poo rendezők vágtak össze Val címmel egy egészestés produkciót.

Kilmer már egészen fiatalon elkezdett filmezni, kezdetben még a bátyjával készített házi videókat 8 mm-es kamerával. A hobbiját már befutott színészként is folytatta, munka közben is forgatott, így többek közt a Top Gun, a Doors, a Mindörökké Batman és a Tombstone forgatásán is, de az olyan bukták se maradnak ki, mint a Marlon Brandóval készített Dr. Moreau szigete. A terve az volt, hogy a színészmesterségről készít egy filmet, de konkrét elképzelései nem voltak, csak gyűjtötte a felvételeket.

A két rendező 9 hónapon át digitalizálta az archívumot, és teljesen padlót fogtak attól, amit láttak. Mint nyilatkozták, minél több anyagot néztek meg, annál jobban megértették, hogy ki is ő. „Mindig is lehetett sejteni, hogy érdekli a saját mestersége, de a rögzített felvételek alapján úgy tűnik, hogy

tudatosan és nagyon bölcsen gyűjtötte ezeket az anyagokat, hogy egy nap összeálljanak egy nagyobb sztorivá.”

A válogatás nem volt könnyű feladat, a színész például csak A vörös bolygó forgatásán 200 órányi mozgóképet rögzített. Ekkor már nem csak ő kamerázott, de egy komplett stáb is kísérte. Végül a 200 órából kevesebb mint egy percet használtak fel.

A sikerek mellett a film érinti természetesen a színész kudarcait és személyes drámáit is, beleértve a rákkal vívott küzdelmét, amely után a beszédkészségét is részlegesen elveszítette. Maga Kilmer nem dokumentumfilmként tekint a projektre, hanem

olyan filmként, amelynek Val Kilmer a főszereplője, a sztori pedig a saját élete.

A filmet az Amazon Studios a Cannes-i premiert követően július 23-án mozikba is küldi, augusztus 6-án pedig felkerül a Prime Videóra.

via: IndieWire