Valami eszméletlen állatság lesz Brad Pitt új akciófilmje

A John Wick rendezőjének új filmjében Pittet egy Sinkanszen-szupervonaton püfölik, persze ő sem rest, hogy szétüssön mindenkit.

Kōtarō Isaka Maria Beetle című tavaly megjelent regénye alapján készült, az alábbi előzetes alapján egy egészen sajátos látványvilágú akció-vígjáték ökörség – mert ilyen felszabadultan vicces trailert már rég láthattunk. A John Wicket és a Deadpool második részét is jegyző David Leitch filmje öt bérgyilkost követ egy veszettül száguldó Sinkanszen-vonat fedélzetén, főszerepben az idétlen horgászsapkát viselő Brad Pitt-tel.

Egészen elképesztő a szereplőgárda, hiszen Pitt mellett olyan színészek bohóckodnak, mint Sandra Bullock (a regény címszereplőjeként), Joey King, Bryan Tyree Henry, Zazie Beetz, Michael Shannon, Andrew Koji, Aaron Taylor-Johnson és a zenész Bad Bunny. Bullock Lady Gagát váltotta, a film forgatása ugyanis ütközött A Gucci-házéval, így noha már volt szerződése, az énekes-színésznő kénytelen volt kilépni a produkcióból.

A forgatás 2020 novemberében kezdődött, már a pandémia idején, és 2021 márciusában fejezték be. Pitt a kaszkadőrmutatványok 95 százalékát maga végezte. 

Leitch a Vulture-nek adott tavalyi interjújában így fogalmazott:

Szerencsések voltunk, hogy Los Angelesben forgattunk egy olyan időszakban, amikor a művészek már készen álltak, hogy újra munkához lássanak, és az is, hogy Brad Pitt-tel dolgozhattunk – aki éppen akkor nyert Oscar-díjat [a Volt egyszer egy Hollywoodban című filmért],  Zak Olkewicznek pedig remek forgatókönyve volt. Mindezek tényleg a legjobb embereket vonzották be.


A Bullet Train július 15-én száguld be a mozikba.

(Forrás: Independent)