Valamikor tényleg lesz új Hegylakó

A John Wick társrendezője valósíthatja meg ezt a nagyszerű ötletet.

Ha létezik olyan franchise, ami teljesen indokolatlan és felesleges, az a Hegylakó. Russel Mulcahy eredeti filmje hamisítatlan nyolcvanas évek, vicces-romantikus, de közben mégis borongós neon-fantasy a Queen remek zenéjével,  bongyor hajú nővel és a vadállat Kurgannal, aki olyan mintha csak a Mad Max 2-ből keveredett volna ide fejeket levagdosni.

A történetben néhány halhatatlan addig kaszabolja egymást, amíg csak egy marad. És a végére egy marad. És ennyi. És vége.

Ennek ellenére mégis folytatták. A második rész alapötlete nettó marhaság: a halhatatlanok valójában egy távoli bolygóról száműzött földönkívüliek. Az olcsósított, borongós, cyberpunk(ocska) díszletek között a nagyon mérges Michael Ironside kergeti az öreg, majd ismét fiatal Christopher Lambertet, majd valahogy egy repülőre küldik fénypostával az első részben meghalt Sean Connery-t is, hogy együttesen harcoljanak a gonosz vállalat ellen, amelyik talán tiszta levegőt árul drágán a népnek. Vagy valami ilyesmi. Ja, igen, ez a jövőben játszódik.

A harmadik részben elfelejtették, hogy volt második, Christopher Lambert már nem földönkívüli, csak simán halhatatlan, de mégsem az utolsó, mert felbukkan egy gonosz varázsló is. Ezután készült a nagyon kilencvenes évek sorozat, amiben már sokan nem tudtak meghalni, egy másik filmben még Christopher Lambert is visszatért öregen és nagyon zord tekintettel, és abban már őt is lekardozták. És talán volt valami rajzfilm is.

A reboot híre évek óta fel-felreppen, de eddig jöttek-mentek a lehetséges rendezők, az új Hegylakó egyetlen lépést sem haladt előre. A legfrissebb hírek szerint Chad Stahelski, a John Wick társrendezője (a második részt már csak ő jegyzi) fogja dirigálni a fejnyiszálók új(rakezdett) kalandját. Stahelski nagy rajongója az eredetinek, és bár még forgatókönyv sincs, annyit már megígért, hogy a harcjelenetek kőkemények lesznek. Éljen!