Van egy jó és egy rossz hírünk Guillermo del Toro Star Wars-filmje kapcsán

A rendező tényleg dolgozott a filmen, aminek középpontjában Jabba, a hutt állt, de úgy néz ki, mégsem lesz az egészből semmi.

Korábban még csak találgatás tárgya volt a rajongók közt, de Guillermo del Toro most megerősítette, hogy egy időben tényleg tervben volt egy film, aminek középpontjában a Tatooine bolygón élő bűnöző fejedelem, Jabba állt volna. A projekten David S. Goyer forgatókönyvíróval dolgozott együtt, de sajnos az egészből nem lett semmi. „Rengeteg minden történt akkoriban a Lucasfilmnél, pedig ez egy klassz forgatókönyv” – mondta Goyer.

Del Toro így mesélt a projektről:

„megvolt Jabba, a hutt felemelkedése és bukása, szóval iszonyú boldog voltam. Egy csomó mindent kitaláltunk, de mivel nem az én tulajdonom, nem az én pénzem, ez akkoriban az egyike lett annak a harminc forgatókönyvnek, ami eltűnt a süllyesztőben. Néha keserű vagyok emiatt, néha nem. A csapatomnak azt szoktam mondani: »Jó gyakorlat volt ez, nagyszerű dolgokat terveztünk, nagyszerű dolgokat találtunk ki. Ezzel is tanultunk valamit.«”

Ez is érdekelhet

8 kivágott jelenet a Star Wars-filmekből, amiket hiba volt kidobni

Han bunkertámadása, Luke zöld fénykardjának megkonstruálása, és Rey legviccesebb Jedi-próbatétele is kimaradt sajnos a Csillagok háborúja-sagából.

Tovább

 

Szóval Del Toro nem neheztel a Lucasfilmre, azonban az nem világos, hogy mennyi ideje dolgoztak a Jabba-filmen. A karakter először az 1983-as A Jedi visszatérben tűnt fel, majd utólag bekerült az első Star Wars-filmbe is, amikor 1997-ben kijött a 20. évfordulós verzió. Jabba A klónok háborúja című animációs sorozatnak is fontos szereplője.

(via The Hollywood Reporter)