Végre a mozikban is cukiskodhat bébi Yoda

Hivatalos: jön az első Star Wars-film 2019 óta, főszerepben a Mandalórival és Groguval.

A Mandalóri 3. évadának vége szépen lezárta Din Djarin (Pedro Pascal) és Grogu történetét azzal, hogy saját otthont kaptak Nevarrón és egy új küldetést az Új Köztársaság égisze alatt. Már ebből sejteni lehetett, hogy a 4. évad a Disney+ helyett a nagyvásznon kapna helyet, és most beigazolódtak a pletykák. A most bejelentett The Mandalorian & Grogu lesz az első Star Wars-film, a 2019-es Star Wars: Skywalker kora óta.

A széria kreátorát, Jon Favreau-t (Vasember, Az oroszlánkirály) bízták meg a rendezéssel, és a gyártás még idén elkezdődik.

"Imádtam olyan történeteket mesélni, amelyek abban a gazdag világban játszódnak, amelyet George Lucas teremtett. Rendkívül izgalmas a lehetőség, hogy a Mandalórit és tanítványát, Grogut a nagyvászonra is elhozzuk"

- mondta Favreau, aki korábban megerősítette, hogy már megírta a Mandalorian 4. évadát, ami azt jelenti, hogy a film sztorija több mint valószínű, hogy ugyanennek a történetnek a sűrített vagy átdolgozott változata lesz. Ez a film várhatóan a Dave Filoni-féle The Mandaloriant vezeti majd fel, amelyet a Star Wars Celebration 2023-on jelentettek be.

A cselekmény részleteit egyelőre titokban tartják, de Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke szerint a történet "tökéletesen illik a nagyvászonra".

 

 

A Pedro Pascal által alakított Mandalóri a Disney+ saját gyártású sorozatában való bemutatkozása óta a Star Wars-univerzum egyik legnépszerűbb és a kritikusok által is elismert új karakterévé vált Grogu mellett. Az Emmy-díjkiosztón a legjobb drámasorozat kategóriában jelölték. A sorozat megalkotása mellett Favreau több epizódot is írt és rendezett.

A film egy a sok készülő Star Wars-film közül, miután a Disney és a Lucasfilm fejesei úgy döntöttek, hogy inkább a nagy-, mint a kisképernyőre koncentrálnak a továbbiakban. Daisy Ridley visszatér Rey szerepében a kanadai-pakisztáni rendező, Sharmeen Obaid-Chinoy filmjében, aki az első nő és az első színes bőrű alkotó lesz, aki Star Wars-filmet rendez. A további jövőbeli filmeket James Mangold, Donald Glover és Taika Waititi fogja rendezni.

A Lucasfilm az elmúlt években több Star Wars-projektet is bejelentett, majd elkaszált, köztük a Marvel vezetőjének, Kevin Feige-nek és a Wonder Woman rendezőjének, Patty Jenkinsnek a filmjeit.

Via: Screenrant / The Guardian