Végre fellebbent a fátyol Brad Pitt és Margot Robbie új filmjéről

Itt a szinkronos előzetes Damien Chazelle (Whiplash, Kaliforniai álom, Az első ember) Babylon című, igazi sztárparádéval érkező alkotásához.

A Brad Pitten és Margot Robbie-n kívül Diego Calva, Tobey Maguire, Max Minghella, Spike Jonze, Jean Smart, Flea, Katherine Waterston, Eric Roberts, Lukas Haas, Samara Weaving (aki egyébként Robbie hasonmása) és Olivia Wilde szereplésével készült film Hollywoodban játszódik, az 1920-as években, amikor a filmipar épp áttérőben volt a némafilmekről a hangos filmekre.

Pitt egy némafilmsztárt alakít, Robbie pedig egy feltörekvő fiatal lányt, aki bevállalós bulizással próbálja megtalálni a helyét az álomgyárban. Eddig mindössze annyit lehetett tudni a Babylonról, hogy a húszas évek Hollywoodját kívánja valamilyen grandiózus módon megragadni, s habár a most nyilvánosságra hozott előzetes kaotikus képsoraitól nem lesz sokkal tisztább a kép, azért már össze lehet rakni belőle valamit.


Láthatunk például vad partikat, kokaint, félmeztelen nőket, sok táncot, egy „ember a kígyó ellen”-küzdelem ígéretét, és egy ponton úgy tűnik, Margot Robbie karaktere komoly csávába kerül. Robbie szerepét egyébként eredetileg a Kaliforniai álom női főszereplője, Emma Stone játszotta volna, de az elhúzódó forgatási munkálatok miatt egyeztetési problémák okán 2020 végén távozott a projektből.

A Babylon Damien Chazelle első munkája a 2018-as Az első ember óta, amit hiába dicsértek a kritikusok, a közönséget sajnos nem tudta megnyerni magának. Nem úgy, mint anno a Kaliforniai álom, amit a nézők és a szakma is imádott, de elég hírhedt módon végül nem nyert Oscart a legjobb film kategóriájában – Chazelle viszont megkapta érte a legjobb rendezőnek járó trófeát, a maga 32 évével a díj történetének legfiatalabb direktoraként. A Babylont az amerikai mozik december 25-én mutatják be, Európába azonban csak jövőre érkezik meg; Magyarországon 2023. január 19-től láthatjuk.


(via Variety)