Végre kapott egy normális előzetest a Budapest Noir

A harmatos első trailer után végre igazi kriminek tűnik Gárdos Éva 900 millió forintból készült filmje.

A nem túl meggyőző júniusi előzetes után most már végre egy tisztességes trailer is befutott a 900 millió forintból forgatott Budapest Noirhoz, vagyis Kondor Vilmos Budapesten játszódó krimijének filmváltozatához, ami akár a '30-as évek New Yorkjában is játszódhatna, ha Kolovratnik Krisztián helyett Humphrey Bogart lenne a főszereplője.

Az 1936-ban játszódó történet középpontjában Gordon Zsigmond áll (őt alakítja Kolovratnik Krisztián), aki egy Amerikát is megjárt bűnügyi újságíró, és aki az életét is kockára teszi, hogy kiderüljön, ki ölte meg azt a fiatal lányt, akinek az ügyével egyetlen budapesti rendőr sem akar foglalkozni. Gordon az amerikai krimik tipikus kemény öklű macsója, amolyan magyar Sam Spade, amiből volt is egy kis plágiumbotrány, mivel a Kondor Vilmos álnevet használó, máig ismeretlen magyar író komplett bekezdéseket vett át nagy példaképe, Dashiell Hammett Véres aratásából.

A film rendezője Gárdos Éva, az operatőre Ragályi Elemér, a producere Kemény Ildikó, a főszereplők között pedig olyan ismert magyar sztárokat láthatunk majd, mint Kulka János, Dobó Kata, Szabó Simon, Anger Zsolt és Mucsi Zoltán. És bár a végeredmény egy klasszikus film noirhoz képest még mindig nagyon művi, steril, világos és olcsó tévéfilm kinézetű, azért így is nagyon várjuk a november 2-i premiert.