Végre megvan, mi lesz a Mátrix 4 hivatalos címe!

A Mátrix - Feltámadásokra kell majd jegyet kérnünk a mozipénztárakban december 22-től.

Végre-valahára kiderült a soron következő, december 22-én mozikba kerülő (és az HBO Maxon is ekkortól elérhető) negyedik Mátrix-film hivatalos címe: Mátrix - Feltámadások! A hírt mag a Warner Bros osztotta meg a nagyérdeművel az augusztus 24-én Las Vegasban megtartott CinemaConon, ahol egy új előzetest is lejátszottak a nézőknek. Bár a trailert a stúdió nem osztotta meg online, az eseményen jelen lévő Deadline magazin részletes beszámolót írt róla.

Forrás: InterCom

 

Az izgalmas előzetes legelején Neo (Keanu Reeves) egy pszichológussal (Neil Patrick Harris) beszélget abban a szürke világban, amit az 1999-es Mátrix elején is láthattunk, és furcsa módon arról számol be, hogy álmokként és emlékekként élte meg a korábbi három Mátrix-film eseményeit. Neo ezután egy kávézóban Trinity (Carrie Ann Moss) mellé keveredik, ám úgy tűnik, hogy a duó nem ismeri egymást – annak ellenére, hogy a korábbi részekben szerelmesek voltak egymásba. Ezután különféle jelenetek sorozata következik: megismerhetjük a fiatal Morpheust (vagyis igaznak bizonyultak a pletykák, miszerint a legújabb részben már tényleg nem Laurence Fishburne alakítja őt), és láthatunk számos „klasszikus Mátrix-stílusú”, akrobatikus akciójelenetet. A Deadline emellett arról is beszámolt, hogy a trailer előtt egy „Így készült”-videót is levetítettek, amelyben Keanu Reeves arról beszél, hogy „a Mátrix örökre megváltoztatta az életét”.

A 2022-ben debütáló Mátrix - Feltámadások (vagy csak egyszerűen Mátrix - Feltámadás?) nemcsak Neót és Trinityt hozza vissza a régi szereplőgárdából: ismét feltűnik a színen Jada Pinkett Smith, mint Niobe, valamint Lambert Wilson, mint a Merovingi, és Daniel Bernhardt, mint Johnson ügynök. Neil Patrick Harris mellett pedig olyan nagy nevű sztárok is csatlakoztak a negyedik részben a kultikus franchise-hoz, mint Jessica Hanwick, Christina Ricci, Yahya Abdul-Mateen II, Priyanka Chopra, Jonathan Groff, Ellen Hoffman, Eréndira Ibarra, Toby Onwumere, Max Reimelt és Brian J. Smith. Érdekesség, hogy a Trónok harcában és a Star Wars: Az ébredő Erőben is szereplő Jessica Hanwick mindössze 7 éves volt az első Mátrix 1999-es bemutatója idején. (via NME.com & Collider)