Végre visszatér a Liza, a rókatündér sztárja

Balsai Móni ismét a Liza rendezőjének, Ujj Mészáros Károlynak a művében, az X – A rendszerből törölve című krimiben alakít főszerepet. Most az is kiderült, mikor érkezik a film a mozikba.

A titokzatos című alkotást november 1-jén mutatják be. Az X – A rendszerből törölve megrendezésével Ujj Mészáros új műfajban bizonyítja tehetségét, de így sem lett hűtlen magához: ezúttal is különleges látványvilágú, erős hangulatú filmet készített.

Kulka János a filmben. Forrás: Pintér Leó / InterCom

 

Balsai mellett a további főszerepeket játszó színészek jó része is dolgozott már együtt a Liza, a rókatündérben a rendezővel: egy bűnügyet felfedező, majd a rejtélyes ügy nyomába eredő rendőröket a színésznő, Schmied Zoltán és Bede-Fazekas Szabolcs alakítja; de fontos feladatot kapott Fekete Ernő, Szabó Győző, Básti Juli, Szirtes Ági, Kőszegi Ákos, Schneider Zoltán és az Aranyélet fiatal sztárja, Olasz Renátó is. A film különlegessége, hogy Kulka János is játszik benne, aki körülbelül egy évvel azután állt kamerák elé, hogy 2016 áprilisában stroke-ot kapott.

A Nemzeti Filmalap támogatásával született thriller a forgalmazó InterCom szerint biztosan az ősz egyik szenzációja lesz. Előzetes sajnos még nincs, de a forgalmazó több fotót és a film plakátját is nyilvánosságra hozta.

Schmied Zoltán és Balsai Móni. Forrás: Pintér Leó / InterCom

 

Az X főhősnője, Éva (Balsai) zseniális rendőr. Meglátja, amit más nem, megérzi, ami fölött minden kollégája elsiklik. Neki tűnik fel az is, hogy a Budapesten rövid időn belül elkövetett jó néhány öngyilkosság igazából összefügg, és egy zseniálisan gonosz sorozatgyilkos műve. Ám Éva használhatatlan. Férje öngyilkossága óta pánikbeteg, szorong és leblokkol a terepen. Amikor felkerül a központba egy új tiszt (Schmied Zoltán), együtt erednek a mindeddig felderítetlen esetek nyomába...


(via InterCom)