Vietnám után Libanon is betiltaná a Barbie vetítését

Mohammad Mortada kulturális miniszter szerint a film „a homoszexualitást népszerűsíti”, illetve „szembemegy a vallásos hithez és az erkölcshöz kapcsolódó értékekkel”.

Miközben a Barbie összbevétele már meghaladta az 1 milliárd dollárt, Mohammad Mortada libanoni kulturális miniszter be akarja tiltani a film vetítését az országában, mivel az szerinte „a homoszexualitást népszerűsíti”, illetve „szembemegy a vallásos hithez és az erkölcshöz kapcsolódó értékekkel”. A Reuters hírügynökség szerint Mortada már közzétett a napokban egy határozatot is, amelyben arra kérte a libanoni cenzorbizottságot, tegye meg a szükséges lépéseket a film vetítésének megakadályozása érdekében.

 

Forrás: InterCom

 

A film bemutatója előtt a Barbie-t alakító Margot Robbie a brit LMBTQ magazinnak, az Attitude-nak adott interjújában reagált a rajongók azon elméleteire, miszerint Ken (akit a filmben Ryan Gosling alakít) valójában meleg:

Ők mind babák. Tehát úgy gondoljuk, hogy valójában nincs szexuális orientációjuk, mert nincsenek nemi szerveik.

Hozzátette:

Azt szerettük volna, hogy Barbie Land hihetetlenül befogadónak tűnjön. És azt akartuk, hogy ez a film olyan érzést keltsen, mintha mindenkit szívesen látnánk. Szóval nagyon fontos volt, hogy minden ember, aki a buliba érkezik, képviseljen valakit, aki megnézheti ezt a filmet.

A filmben számos LMBTQ színész is szerepel, köztük Scott Evans, Alexandra Shipp és Hari Nef.

Nem Libanon az egyetlen ország, ahol baj van a Barbie-filmmel

A múlt hónapban Vietnámban is betiltották az egyik jelenetben szereplő világtérkép miatt. A vietnámi kulturális, sport- és turisztikai minisztérium már a Barbie július 21-re tervezett bemutatója előtt visszavonta a film forgalmazási engedélyét, mivel az egyik jelenetben Barbie a Dél-kínai-tenger térképe előtt áll, amelyet Kína szinte teljes egészében magáénak vall, a területre vonatkozó igényét azonban a nemzetközi jog elutasítja, és számos délkelet-ázsiai ország, köztük Vietnám is vitatja.

(via People.com)