Villeneuve több részletet is elárult a Dűne 2-ről

A rendező nyár végén kezdené a 2023. október 20-án mozikba kerülő film forgatását.

Ahogy azt korábban mi is megírtuk itt a PORT.hun, 2023. október 20-án jön a Dűne második része (hiszen az általunk is egekbe magasztalt grandiózus sci-fi pont a legizgalmasabb jelenetnél ért tavaly véget). A rendező, Denis Villeneuve nemrégiben elárulta, hogy hol tartanak a Dűne 2 előkészületei, és néhány apró részletet is elkotyogott a folytatásról az Empire magazinnak, amelynek forgatása a tervek szerint idén nyáron kezdődne el.

Ugyanazzal a stábbal dolgozom, mindenki tudja, mit kell tennie, tudjuk, mi hogyan fog kinézni. Ez a film nagyobb kihívás lesz, de tudjuk, hova lépünk. És már a forgatókönyv is kész, szóval magabiztosnak érzem magam. Őszintén szólva az egyetlen képlékeny dolog számomra jelenleg a világjárvány alakulása. A második részben nagyobb rugalmasságot szeretnék. Itt lehetőségem lesz egy kicsit mélyebbre ásni néhány részletet tekintve.

Ilyen részlet többek között a Harkonnen ház bővebb bemutatása, különös tekintettel a Stellan Skarsgård által megformált gonosztevőre, Vladimir Harkonnen báróra és unokaöccsére, Glossu Rabbanra, akit a filmben Dave Bautista alakított.

Olyan ez, mint egy sakkjátszma. Néhány új karaktert a második részben mutatunk be. Már nagyon korán meghoztam azt a döntést, hogy az első rész inkább Paul Atreidesről és a Bene Gesseritről szóljon, valamint arról, milyen élményt jelent neki, amikor először kerül kapcsolatba egy másik kultúrával. A második részben sokkal több lesz a Harkonnen-szál.
Dave Bautista, mint Glossu Rabban (forrás: InterCom)

 

Villeneuve a munkamódszeréről is mesélt a sajtónak:

Amikor leforgatok egy filmet, úgy veszem fel, mint az összes többit: mintha az lenne az utolsó. Ugyanezt fogom tenni a második résszel is.

A Dűne folytatása 2023. október 20-án kerül a mozikba. Az első résszel ellentétben kap majd egy exkluzív mozis bemutatót is, vagyis a film nem kerül fel rögtön a premier napján az HBO Maxra. Azt azonban, hogy ez is egy 45 napos, késleltetett streaming-bemutatót jelent-e, mint a Warner más filmjei esetében, egyelőre nem tudni.

(via IndieWire)