Visszatér a mozikba A sötét lovag-trilógia

Christopher Nolan Oppenheimerének berobbanása után nem sokkal a Pannonia Entertainment limitáltan műsorra tűzi a rendező kultikus képregényfilmjeit.

Az MCU indulása és A sötét lovag miatt sokan 2008-at tartják a jelenlegi képregényfilmes bumm kezdetének. De a Batman: kezdődik! már 2005-ben debütált, és realista megközelítésével komoly minőségi ugrást jelentett a műfajban; ezzel együtt inkább utóéletével lett kultikus, hisz mégiscsak ez nyitja Nolan hármasát. S mivel Tim Burton annak idején nem klasszikus eredetsztoris történettel rukkolt elő, a 2005-ös film kifejezetten hiánypótlónak számított: azóta is ez az egyetlen élőszereplős mozifilm, ami bemutatja, hogyan vált Batmanné Bruce Wayne.

A 2008-as folytatás aztán filmtörténeti magasságokba emelte a franchise-t, és a nézők is nagyon szerették: akkoriban ért el milliárdos jegybevételt, amikor az még közel sem volt olyan magától értetődő, mint manapság. Az érdeklődést persze felfokozta Heath Ledger tragédiája is (aki méltán érdemelt posztumusz Oscar-díjat Joker-alakításával),

de A sötét lovag művészi értéke ettől függetlenül megkérdőjelezhetetlen.

 

Forrás: Pannonia Entertainment


A 2012-ben érkező trilógiazáró A sötét lovag – Felemelkedés ehhez képest kifejezetten megosztó lett. A közvélekedés szerint ez a trilógia legkevésbé jól sikerült darabja. Érdekes módon a produkció azon a nyáron került mozikba, amely évben a Bosszúállók-film is nyitott

s míg a Marvelnél a maga filmjével példátlan sikersorozat indult el, sokan a harmadik Nolan-féle Batman-mozitól datálják a DC máig tartó hullámzását.

Ezzel együtt mindenképpen érdemes újranézni a trilógiát, az újraélhetőség és a nagyvászon varázsa mellett pedig a forgalmazó számít azokra is, akik esetleg most először látják majd ezeket a kiváló alkotásokat. A lehetőség augusztusban érkezik el, amikor a Pólus Moziban, a Cinema MOM-ban, a GoBuda Moziban és a Lurdy Moziban egy-egy hétig vetítik a filmeket (augusztus 3. és 9. között az első, 10. és 16. között a második, 17. és 23. között pedig a harmadik részt). A MOM-ban ráadásul feliratosak lesznek a vetítések. Jegyek már kaphatók az adott mozik honlapján.


(via Pannonia Entertainment)

 

Ez is érdekelhet

8 izgalmas jelenet, ami kimaradt a Batman-filmekből

Batman nyomoz, Joker unatkozik, Bane-t kiképzik.

Tovább