Volt egy mondat, amit a Reszkessetek, betörők! színésze túl durvának tartott

A Kevin anyját játszó Catherine O'Hara Macaulay Culkin csillagavatóján emlékezett vissza erre.

A Reszkessetek betörők sztárja, Macaulay Culkin is megkapta a maga csillagát a Hollywoodi Hírességek sétányán, az avatón pedig Catherine O'Hara is beszédet mondott. A kis Kevin édesanyját alakító színésznő elárulta, hogy nehezére esett a karácsonyi film egyik sorának előadása.

Arról a részről van szó, ahol a Párizsba indulás előtti este Kevin összeveszik a családjával. Amikor az anyja büntetésből felküldi a padlásra aludni, azt mondja, hogy "az éjszaka hátralévő részében" nem akarja látni, amire Kevin így válaszol: "Nem akarlak látni téged életem hátralévő részében, és senki mást sem akarok látni".

Erre az anyukája azt mondja: "Remélem, nem gondolod komolyan - elég szomorú lennél, ha holnap reggel arra ébrednél, hogy nincs családod”, mire Kevin úgy válaszol, hogy „Nem, nem lennék”.

O'Harának erre azt kellett volna mondania, hogy: „Akkor mondd még egyszer - talán megtörténik”, és ez okozott neki problémát.

El sem tudom mondani, hogy ez mennyire kikészített - nem tudtam felfogni, hogy valami ilyen szörnyűséget mondjak ennek a gyönyörű gyereknek

- mondta a beszédben, majd nevetve folytatta:

Persze akkor még nem voltam anya, és fogalmam sem volt róla, hogy a saját két fiammal kapcsolatban milyen dolgok fogják elhagyni a számat."
Forrás: Getty Images (Amy Sussman)

 

A továbbiakban dicsérte Culkint, amiért ilyen fiatalon "túlélte" a hatalmas hírnevet. "Ezt a gyönyörű 10 éves kisfiút szupersztárnak, pénzcsinálónak, Hollywood egyik legeladhatóbb fiatalemberének nevezte a világ. Hogy lehet ezt túlélni? Azt hiszem, rendelkezned kell egy bizonyos tulajdonsággal, egy adottsággal, amit John Hughes [a film írója] nyilvánvalóan felismert benne – és az a humorérzék. Ez az intelligencia jele egy gyerekben, és minden korban az élet túlélésének kulcsa. Ahogy én látom, ezt az édes, pimasz, mégis teljesen átélhető humorérzéket hoztad mindenbe, amit a Reszkessetek, betörők! óta választottál."

O’Hara arról is beszélt az ünnepségen, hogy a Reszkessetek, betörők! mindig is egy imádott világszenzáció volt, és az is marad, amelyet a családok szerte a világon minden évben újranéznek, ami a „kiváló forgatókönyve és a csodálatos rendező” mellett Macaulay tökéletes alakításának köszönhető.”

„Tudom, hogy nagyon keményen dolgoztál, tudom, hogy így volt, de a színészkedést a világ legtermészetesebb dolgának tűntetted fel. Tényleg olyan volt, mintha egy Kevin nevű igazi kisfiút rávettünk volna, hogy filmet forgasson velünk, és ő csak úgy, a szórakozás kedvéért belement."

via: Independent