20 érdekesség a 20 éves Millie Bobby Brownról

A Stranger Things sztárja most töltötte be a 20-at, és már elég komoly karriert tudhat maga mögött színészként, modellként és jószolgálati nagykövetként is.

1. A születés

Bár semmifajta akcentust nem lehet felfedezni a beszédében, a Stranger Things sztárja a spanyolországi Marbellában született 2004. február 19-én. Négyéves volt, amikor a családja Angliában telepedett le, ahol megkapta brit állampolgárságot. Nyolcéves korában a család előbb a floridai Orlandóba, majd később Hollywoodba költözött, és szinte mindenüket eladták, hogy Millie Bobby Brown megvalósíthassa álmát, és színész legyen. Mi tagadás, ez sikerült is.

 

2. A foci

Angliához még mindig szoros szálak fűzik, hiszen a mai napig a Liverpool FC-nek szurkol.

Forrás: JB Lacroix / WireImage / Getty Images

 

3. Az akcentus

Szó volt már arról, hogy egyáltalán nem hallani ki a beszédéből, hogy nem Amerikában született: mindenfajta akcentus nélkül hozza az amerikai angolt. Ezt állítása szerint a Disney-nek köszönheti, egész pontosan a Disney Channelnek:

„Rengeteget néztem, hogy gyakoroljam az amerikai akcentusom”

– mondta.

 

4. A hobbi

Ha felkaptad a fejet arra, hogy Brown focidrukker, akkor a hobbiján még inkább el fogsz képedni, ugyanis a valóságban is olyan kemény csaj, mint amilyennek a sorozatokban és a filmekben látszik: hogy más ne mondjak, a boksz a hobbija.

5. A hallás

Részleges halláskárosodással született, ami az idők során tovább romlott, így mostanra

az egyik fülére teljesen megsüketült.

 

5. A sorozatok

2013-tól tűnt fel sorozatokban, először a fiatal Alice-ként láthattuk a Once Upon a Time in Wonderland két epizódjában, de szerepelt A Grace klinikában, az NCIS-ben és a Modern családban is. Sőt, mielőtt Tizenegyként ismertté vált, már szerepelt egy misztikus sorozatban:

az Intruders című 2014-es miniszériában egy kislányt alakít, akinek testét megszállta egy sorozatgyilkos.

6. A SOROZAT

Igen, így, csupa nagybetűvel, a Stranger Things ugyanis nemcsak Millie Bobby Brown életét és pályaívét változtatta meg, hanem az egész popkultúrára hatással volt. A nyolcvanas évek nosztalgiáját durván menővé tévő széria 2016-ban indult a Netfilxen, és kezdetben senki sem gondolta, hogy ekkora durranás lesz. Azóta a színészek és a széria is kultikus státuszba emelkedett.

 

7. A figurák

Ma már természetes, hogy egy népszerű film vagy sorozat karaktereit különböző figurák formájában is megörökítik (az egyik legnépszerűbbek a nagy fejükről ismert, karikaturisztikus Funko POP bábuk), amit a Stranger Things szereplői sem kerülhettek el.

A Millie Bobby Brown által alakított Tizenegyet is számtalan variációban a polcunkra tehetjük.

Forrás: Netflix

 

8. A haj

Manapság, amikor CGI-jal mindent meg lehet oldani, nem lett volna meglepő, ha Brown kopaszságát számítógépes animációval hozzák létre a Stranger Thingsben. Ám a színésznő elhivatottságát mutatja, hogy nem kért a digitális kopaszításból, tényleg levágták a haját Tizenegy szerepéhez.

 

9. Az Emmy-jelölés

Millie Bobby Brown minden idők egyik legfiatalabb Emmy-díj-jelöltje. Bár még nem kapta meg, de kétszer is jelölték a díjra: 2017-ben és 2018-ban is Stranger Thingsszel a legjobb női mellékszereplő kategóriában.

Az első jelöléskor mindössze 13 éves volt.

Ha megnyerte volna, ő lett volna minden idők legfiatalabb Emmy-díjazottja.

10. Jodie Foster

A bárányok hallgatnak sztárját tartja a példaképének, és az az egyik vágya, hogy Jodie Foster rendezze a Stranger Things egyik epizódját. Ez talán nem is olyan lehetetlen, hiszen Foster több filmet és sorozatepizódot is rendezett már – többek közt a Black Mirror egyik részét, ami jó belépő a Stranger Things világába.

 

11. A modell

Millie Bobby Brown nemcsak sorozatokban és mozifilmekben szerepel, hanem modellkedik is.

A Calvin Klein 2017 elején jelentette be, hogy Brown lesz az új arca az egyik új, személyre szabott márkájuknak, a By Appointmentnek.

Ráadásul szinte minden listán szerepel, amin a legjobban öltözött sztárokat gyűjtik össze.

12. A Star Wars

Állítólag hasonlít a fiatal Carrie Fisherre, ezért a rajongói egy online petícióban szorgalmazták, hogy ő alakítsa az ifjú Leia hercegnőt valamelyik Star Wars-produkcióban. Ebből végül nem lett semmi, de Brown részben megadta a rajongóknak, amire vágytak: 2008-ben Leia hercegnőnek öltözött halloweenkor.

 

13. A félelem

Három dologtól fél nagyon:

  • a sötétségtől,
  • a cápáktól,
  • és a bungalóktól.

egy próba?

Mennyire ismered a Stranger Thingset? – KVÍZ

A frissen befejeződött, nagyszerű negyedik évadról is kérdezünk.

Tovább

 

14. A visszautasítás

Bár úgy tűnhet, hogy Millie Bobby Brown minden szerepet megkap, hiszen a Stranger Things mellett már kétszer is eljátszotta Sherlock Holmes ezeddig ismeretlen húgát az Enola Holmes-filmekben, és első mozis debütálása mindjárt a Godzilla II - A szörnyek királyában volt, azért van pár kivétel. Szeretett volna szerepelni a Trónok harcában, ám ez nem jött össze, és pályázott X-23 szerepére is a Loganben, de azt végül Dafne Keen kapta meg.

 

15. A szépségápolás

Florence by Mills néven saját szépségápolási márkát indított 2019 augusztusában. Fiataloknak szóló, új irányt képvisel, a bevétel egy részét pedig az Olivia Hope Alapítvány javára fordítja. A jótékonysági szervezetet Brown barátnője, Olivia Hope LoRusso emlékére hoztak létre, aki leukémiában hunyt el.

16. Az UNICEF

14 évesen az UNICEF jószolgálati nagykövetévé választották, és ezzel ő lett ebben a pozícióban a legfiatalabb.

 

17. A hírnév

Jogos azok aggodalma, akik féltik a gyerekszínészeket a túlzott hírnévtől, de Millie Bobby Brownt nem kell félteni, ő saját elmondás szerint hideg fejjel viszonyul hozzá.

„Egy kezemen meg tudom számolni a barátaimat, de ők életem végéig kitartanak”

– mondta, és fiatal színésztársaival való kapcsolatát is építőnek tartja, ők ráadásul egyidősek vele.

Forrás: HarperCollins

 

18. A könyv

2023-ban jelent meg első regénye Nineteen Steps címmel. Az 1942-es Londonban játszódó könyv egy szerelem történetét meséli el a háború idején. Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy a regényt valójában egy szellemíró, Kathleen McGurl írta, Brown csak az ötletet szolgáltatta hozzá.

 

19. Az eljegyzés

2023 áprilisában bejelentette az eljegyzését Jake Bongiovi modell-lel, miután két évig jártak – a bulvársajtó az egyik legédesebb párként tartja őket számon.

20. Legközelebb

Hamarosan ismét egy Netflix-filmben láthatjuk majd: A hercegnő és a sárkány március 8-án érkezik a streamingóriás felületére. A fantasy főhősnője, Elodie hercegnő (Brown) egy évszázados hagyomány áldozata lesz, aminek során nem megmenti a herceg, hanem pont fordítva: a sárkány elé veti. Így csak magára számíthat ebben a fordított tündérmesében, amiben a hercegnő száll szembe a veszélyekkel, hogy kimenekítse önmagát.

 

(via IMDb, Ranker, VOX magazin 2022/5)