9 új Csillagok háborúja-sorozatot és egy Star Wars-filmet jelentett be a Disney

Kathleen Kennedy begyújtotta a rakétákat: jön a Mandalorian 3. évada mellé a Lando, az Obi-Wan Kenobi, az Andor, a Rangers of the New Republic, a Rogue Squadron és még sok minden más is.

Magyar idő szerint december 10-én, csütörtök éjjel tartották meg a Disney Investor Conference-t azaz a Disney-befektetők napját, ahol a cég elnök-vezérigazgatójának, Bob Chapeknek az előadása után a Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy ismertette, mi várható Star Wars-fronton a következő néhány évben, megerősítve ezzel néhány korábbi pletykát, és felrobbantva jó néhány meglepetésbombát. Ami biztos, hogy unatkozni nem fogunk, ugyanis

egy új mozifilm és kilenc új sorozat fog érkezni a The Mandalorian 2021-es 3. évada mellé. Máris mutatjuk a részleteket!

Rogue Squadron

Az új Star Wars-mozifilmhez a Disney és a Lucasfilm egy igazi ászt igazolt le a konkurens Warner stúdiótól: Patty Jenkinst, a Wonder Woman és a Wonder Woman 1984 rendezőjét. Jenkins egy kedvcsináló videóban (amelynek a végén egy X-Wing felé indul el a Felkelők kezeslábasában!) arról mesélt, hogy az apja vadászpilóta volt, így gyerekkora óta repülők közelében nőtt fel, és mindig is szeretett volna pilótákról filmet készíteni. Hát most itt a nagy lehetőség: 2023 karácsonyára fogja leszállítani a Rogue Squadront, annak a Wedge Antilles által vezetett, közkedvelt X-szárnyú köteléknek a krónikáját, akikről számos Zsiványkommandó-regény jelent már meg korábban (magyarul is).

Ezek pedig itt az új sorozatok:

1. Andor

Régóta lebegtette már a Disney, hogy a Zsivány Egyes - Egy Star Wars történet felkelő harcosa, Cassian Andor saját előzménysorozatot fog kapni, ami a IV. epizód előtt fog játszódni. A hír tehát igaz, 2022-ben jön az önálló Andor széria, amelyről maga a főszereplő, a sorozatot egyébként producerként is jegyző Diego Luna árult el izgalmas részelteket az alábbi előzetesben:

 

2. Obi-Wan Kenobi

Nem kevésbé izgalmas a másik, régóta lebegtetett spin off szériáról szóló hír: Ewan McGregor egy élőszereplős sorozatban tér vissza, amely bemutatja, mivel foglalatoskodott Ben Kenobi az önkéntes Tatooine-i száműzetésében a III. és a IV. epizód között. És igen, beigazolódott a korábbi pletyka is: Hayden Christensen ismét magára öltheti Darth Vader fekete páncélját!

Forrás: Lucasfilm / Disney+

 

3. Ahsoka

Rosario Dawson bizonyosan nem fog unatkozni mostanában: miután pár hete a fél világ a szívébe zárta őt, mint Bébi Yoda igazi nevét kifürkésző, renegát Jedi harcost, saját The Mandalorian spin off sorozatot kap Ahsoka Tanóként. A széria párhuzamosan fog futni Mando kalandjaival, a vezető producerek itt is Jon Favreau és Dave Filoni lesznek.

Forrás: Lucasfilm / Disney+

 

4. Rangers of the New Republic

Na, ez az az élőszereplős Star Wars-tévésorozat, amit egyetlen bennfentes sem látott jönni! Mindössze annyit tudni róla, hogy a The Mandalorian másik spin off szériája lesz, és ennek is a Jon Favreau–Dave Filoni-páros lesz a vezető producere. A cím remélhetőleg tényleg azt takarja, hogy további űrwestern kalandokat kapunk a galaxis barbár peremvidékéről, ahol a VI. és VII. epizódok között az Új Köztársaság jelvényes pisztolyhősei próbálják betartatni mindenkivel a törvényt, több-kevesebb sikerrel.

Forrás: Lucasfilm / Disney+

 

5. Lando

A Solo: Egy Star Wars-történet felemás fogadtatása óta keringett a pletyka, miszerint hiába nem hozta a várt anyagi sikert Han előzményfilmje, a piperkőc Lando Calrissian túlságosan jó karakter ahhoz, hogy ebek harmincadjára jusson. Az új, élőszereplős Lando-sorozat valószínűleg a Solo előtt fog játszódni, a showrunnere egy fiatal fekete rendező, a Dear White People-t is jegyző Justin Simien lesz. Arról azonban egyelőre nincs semmilyen hivatalos megerősítés, hogy Donald Glover ismét visszatér-e köpenyes űrkalandorként, de bolond lenne a Disney, ha nem neki adná a sorozatban is a főszerepet!

Forrás: Lucasfilm / Disney+

 

6. The Acolyte

Sokat egyelőre nem lehet tudni erről az új, élőszereplős Star Wars-sorozatról. Annyi a biztos, hogy a történet High Republic erában fog játszódni, nagyjából úgy 200 évvel a Baljós árnyak eseményei előtt. Bizonyára sok keleti misztikum és látványos fénykardozás lesz benne (lásd a kettészelt logót!), hiszen ez az a korszak, amikor a prosperáló Régi Köztársaság árnyékában már elkezdtek mocorogni a Sötét Oldal szolgái...

Forrás: Lucasfilm / Disney+

 

7. The Bad Batch

A klónok háborúja rajzfilm 2021-ben debütáló spin offja, ami a címbéli klónkatona osztag (Hunter, Crosshair, Tech, Wrecker és Echo) sorsát mutatja be a Galaktikus Birodalom kikiáltása után, és Palpatnie elnyomó diktatúrájának kiépülése idején. A sorozat a Lucasfilm Animation boszorkánykonyhájában készül, Dave Filoni executive produceri közreműködésével. Kijött hozzá egy pofás előzetes is, íme:

 

8. A Droid Story

Az Industrial Light & Magic és a Lucasfilm Animation razfilmje szintén a Disney+ csatornán fog hamarosan bemutatkozni. Főhőse a jó öreg C-3PO és persze mindenki kedvenc asztromechanikai egysége, R2D2, akik ezúttal egy harmadik, egyelőre ismeretlen droiddal fognak mindenféle kalamajkába keveredni.

Forrás: Disney+ / Lucasfilm

 

9. Vision

2021-ben debütál a Disney+ kínálatában ez a különleges animációs összeállítás, amelyben japán rajzfilmesek mutatják be egy-egy kisfilmben, mit jelent számukra a Csillagok háborúja.

 

Kathleen Kennedy a fentiek mellett bejelentette azt is, hogy Harrison Forddal 2022-re készül el a szintén régóta ígérgetett Indiana Jones 5, jön egy élőszereplős Willow tévésorozat is, amelyben visszatér Warwick Davis, valamint hogy a Lucasfilm fogja mozgóképre adaptálni Tomi Adeyemi bestseller fantasy regényét, a magyarul is kapható A vér és csont gyermekeit. (via Variety & Deadline & Geektyrant)