A 10 legérzékibb film a streamingoldalakon

Vannak köztük korhatáros produkciók, és olyanok is, amelyekből csak diszkréten csöpög az erotika.

Akad olyan streamingszolgáltató, amely átlátható címkézéssel és kategorizálással könnyíti meg a tartalmak közötti keresést (ilyen például a Netflix), de még így is könnyen rejtve maradhat az algoritmus elől néhány fontos cím. Vagy ha meg is találjuk, amit keresünk, és betesszük a „watchlist”-re, azaz a megnézendő filmek listájára, semmi sem garantálja, hogy pár hét vagy hónap múlva is ott lesznek, mert a nem saját gyártású filmeket és sorozatokat a streamingoldalak csak határozott időre szokták megvásárolni.

Érdemes ezért időről időre átnézni a nagyobb oldalak kínálatát, mert az „Ez a 10 legjobb film a Netflixen / HBO Maxon / stb.”-listák gyorsan elavulnak. Mi most az elérhetőség szempontját szem előtt tartva azt néztük meg, melyek a legérzékibb, legfülledtebb filmek a nagyobb streamerek kínálatában.

A szobalány (2016)

Forrás: Mozinet

 

Park Chan-wook különleges hangulatú filmje Sarah Waters Fingersmith című regényének alapötletét veszi kölcsön (2005-ben A tolvajlány címmel már készült belőle egy miniszéria), de a cselekményt áthelyezi az 1800-as évek Angliájából az 1930-as évek Koreájába, a japán megszállás idejébe. A központi karakter egy ifjú zsebtolvajnő, aki egy szélhámos megbízásából, szobalányként próbál egy japán úrnő bizalmába férkőzni, a terv azonban menet közben átalakul.

Park filmje nemcsak a valóban elképesztő csavarok miatt emlékezetes, de a fülledt hangulat miatt is. Ahogy kritikusunk írja,

a meztelenség nem önmagáért való, a bőr és a hús ragyog, az érintések és az arra adott válasz valódinak tűnnek, és mégsem pornográf az, amit látunk.”

Elérhető: Horizon GO

A hűtlen (2002)

Forrás: PORT.hu

 

Adrian Lyne legutóbbi filmje, a Mélyvíz ugyan kapott hideget-meleget, de az vitathatatlan, hogy a brit rendező otthon van az erotikában. Neki köszönhetjük többek közt a 9 és fél hét című klasszikust és a listában még szereplő Tisztességtelen ajánlatot is. A hűtlent ugyan nem lehet ezekkel egy napon említeni, de Diane Lane-t a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjra jelölték érte.

A film középpontjában egy középkorú házaspár áll, akik egészen addig a megtestesült amerikai álmot élik – legalábbis látszólag – amíg a feleség viszonyt nem kezd egy titokzatos idegennel. Amikor a Richard Gere által alakított férj rájön, hogy Connie hazudik neki, nyomozni kezd a részletek után. Végül szembesül a szeretővel, és eszeveszett dühében olyasmire ragadtatja magát, amit soha el se tudott volna képzelni.

A Variety annak idején így írt a filmről: "A hűtlen egy precízen kidolgozott, hangulatos tanulmány a megcsalásért fizetett árról. Claude Chabrol 1968-as klasszikusának,  A hűtlen feleségnek ez az átdolgozása kevésbé foglalkozik a feszültséggel és a drámai tűzijátékkal, ahogy az az amerikai erotikus thrillerekben megszokott, sokkal inkább azt mutatja be árnyalatgazdagon, hogy miként viselkednek, színlelnek és hazudnak a férfiak és nők."

Elérhető: Prime Video / Netflix

Ex Machina (2014)

Forrás: PORT.hu

 

Ki mondta, hogy egy robotlány nem lehet szexi? Alex Garland sci-fije nagyon ravasz és nagyon zavarba ejtő film, hiszen úgy veri át nemcsak a főhősét, hanem a nézőket is, hogy közben minden kártyáját kiteríti az asztalra. A sztori szerint egy tehetséges programozó (Domhnall Gleeson) elnyeri azt a dicsőséget, hogy rajta teszteljék le egy gyönyörű robotnő (Alicia Vikander) mesterséges intelligenciájának határait. A csavar, hogy Caleb a kezdettől tisztában van vele, hogy az Ava nevű lény android, hiszen úgy is néz ki, ennek ellenére a bűvkörébe kerül, ami az okos forgatókönyv mellett Alicia Vikander meggyőző alakításának köszönhető.

Elérhető: Prime Video

Tágra zárt szemek (1999)

Forrás: PORT.hu

 

Stanley Kubrick utolsó filmje elég ártatlanul indul. A Tom Cruise és Nicole Kidman által alakított pszichológus házaspár részt vesz egy karácsonyi partin, ahol mindketten flörtölnek – valaki mással. A helyzet akkor fordul komolyabbra, amikor Alice bevallja a férjének, hogy lefeküdt egy szállodai portással. A csalódott William bosszúból beleveti magát az éjszakába, először egy örömlánynál köt ki, de akkor még meggondolja magát. Később viszont

egy álarcosbálon találja magát, amely hamarosan orgiává fajul.

Kubrick a végső vágat leadása után mindössze hat nappal elhunyt, a Warner Bros. illetékesei pedig úgy döntöttek, visszavesznek az explicit jelenetekből, és digitálisan hozzáadott furcsa, köpönyeges figurákkal takarták ki az éles szexet. Érdekes módon a film legizgatóbb része mégis az, amikor Nicole Kidman – Cruise akkori párja – rekedt hangon a szexuális fantáziájáról mesél.

Elérhető: Netflix

Tisztességtelen ajánlat (1993)

Forrás: PORT.hu

 

Adrian Lyne egyik leghíresebb filmje egy nagyon izgalmas alapötletre épül: adott egy boldog házasságban élő, de rossz anyagi helyzetű pár, akik kapnak egy 1 millió dolláros ajánlatot egy dúsgazdag férfitől.

Ha a feleség eltölt vele egy éjszakát, akkor a házaspár megmenekülhet a csődtől.

A Robert Redford, Demi Moore és Woody Harrelson főszereplésével készült erotikus dráma 266 millió dolláros bevételével kasszasiker lett, a filmkritikusok körében viszont nem aratott osztatlan sikert. Többen a szex mennyiségét kevesellték, mások a befejezéssel nem voltak kibékülve.

Elérhető: Netflix

Kifutó a semmibe (1998)

Forrás: PORT.hu

 

A legtöbbször inkább a szépsége, mint a tehetsége miatt dicsért Angelina Jolie karrierje egyik legjobb filmjében épp egy másik legendásan szép embert, a szupermodell Gia Carangit alakítja. A Gia, amely eredetileg tévéfilmnek készült, 93%-ot kapott a Rotten Tomatoes-on, ami Jolie legmagasabbra értékelt filmje színésznőként.

A film, amelyet a Pulitzer-díjas Michael Cristofer rendezett és az elismert regényíróval, Jay McInerney-vel együtt írt, meglepően szokványos életrajzi filmstruktúrát követ. A történet elején Carangit még gyerekként (Mila Kunis alakításában) látjuk, majd a karrierjét is végigkövethetjük a felemelkedéstől a szomorú végig.

Jolie lenyűgöző alakítása teszi emlékezetessé azokat a (korhatáros) jeleneteket is, amelyekben Gia és az Elizabeth Mitchell által játszott Linda viharos kapcsolatának részletei tárulnak fel.

Elérhető: HBO Max

Egy emlékezetes nyár (2019)

Forrás: Netflix

 

A francia Riviérán játszódó filmben a 16 éves Naima (Mina Farid) a szabad szellemű és szexuálisan kalandvágyó 22 éves unokatestvérével, Sofiával (Zahia Dehar) tart, és közösen vetik bele magukat a nyári bulikba. Unokatestvérét figyelve

Naima rájön, hogy mit jelent a szex, a pénz és hatalom, és milyen ezek egymáshoz való viszonya.

Rebecca Zlotowski filmje nem egy b-kategóriás, hatásvadászatra kihegyezett produkció, amit jelez az is, hogy annak idején a Cannes-i filmfesztiválon debütált, és pozitív kritikákat kapott.  A rendező, illetve a színésznői (de főleg Zahia Dehar) ugyanakkor nem is szemérmeskednek, a kamera megmutat mindent, amit lehet.

Elérhető: Netflix

A kukkolók (2021)


Az Eufóriával sztárrá vált Sydney Sweeney-filmjéről már írtunk többször, de egy ilyen összeállításból bűn lenne kihagyni. A kukkolók először akkor került a radarunkra, amikor 2021 legemlékezetesebb filmes szexjelenetei közé beválasztották – megérdemelten.

A Montrealban játszódó történet főszereplője egy fiatal pár, akik beköltöznek életük első közös lakásába. Nem sokkal később felfedezik, hogy az ablakukból belátnak egy szemközti apartmanba, ahol egy férfi fotókat készít egy nőről,  majd szeretkezni kezdenek. A páros ettől kezdve rendszeresen kukkolja a szomszédokat, először távcsőt, majd egy lézeres lehallgatót is beszereznek.

Akinek erről a sztoriról a Hátsó ablak jut eszébe, az jó helyen keresgél, Hitchcock klasszikusa volt az egyik inspiráció. Azzal a filmmel természetesen nem lehet egy lapon emlegetni, de az erotikus thriller műfajában nagyon is működik.

Elérhető: Prime Video

Mélyvíz (2022)

Forrás: Hulu

 

A Mélyvízt komoly várakozások övezték, hiszen a Végzetes vonzerő, a Flashdance és 9 és fél hét direktoraként ismert Adrian Lyne dolgozta fel benne Patricia Highsmith azonos című regényét Ben Affleck és Ana de Armas főszereplésével. A magasra tett lécet végül nem tudta átugorni, de erotikus feszültségből azért így sincs benne hiány.

A két sztár (akik a forgatáson egymásba is szerettek), egy látszólag tökéletes életet élő házaspárt alakítanak, a háttérben azonban szokatlan dinamika működteti a kapcsolatukat. A férj hagyja, hogy neje más férfiakkal bonyolódjon afférokba, csak hogy elkerülje a válást. Amikor sorra tűnnek el hitvesének szeretői, ő lesz az elsőszámú vádlott.

Elérhető: Prime Video