A hét kérdése: milyen sorrendben nézd a Netflix nagy durranását?

A január 1-jén debütáló Kaleidoszkóp című sorozat felrobbantotta az internetet: az izgalmas rablós széria egyes epizódjait ugyanis a néző rakhatja sorba.

Január 1-jén érkezett meg a Netflixre a Kaleidoszkóp című rablós sorozat, amelyet a streaming platform azzal harangozott be korábban, hogy ez egy úgynevezett nemlineáris széria, ahol csak az utolsó rész helye fix, amúgy pedig a nézők döntik el, milyen sorrendben darálják le az egyes epizódokat! Így aztán természetesen az elmúlt 24 óra leggyakrabban ismételgetett kérdése a közösségi médiában az volt, hogy

milyen sorrendben a legjobb nézni a Kaleidoszkópot?

 

 

A 8 epizódos sorozat egy csapat mestertolvajt követ nyomon, akik éveken át tervezgetik a tökéletes bűntényt: egy feltörhetetlennek hitt páncélterem kirablását. Minden egyes rész egy 25 évet felölelő idősíkon ugrál ide-oda, a bűntény kitervelésétől kezdve a konkrét előkészületeken át hat hónappal az utánig, hogy megtörtént a rablás. Az egyes részeknek nincs is sorszáma, helyette különböző színekről nevezték el mindegyiket a készítők – innen jön egyébként a kaleidoszkópra utaló cím is (ami egy olyan optikai játék, mely lényegében egy kis látcső, ami kis tükrökkel sokszorozza meg az apró, színes tárgyak képét).

 

 

A 8 epizódos sorozat (amelyhez olyan ismert sztárokat igazolt le a Netflix, mint Giancarlo EspositoPaz VegaTati Gabrielle és Jai Courtney) egy csapat mestertolvajt követ nyomon, akik éveken át tervezgetik a tökéletes bűntényt: egy feltörhetetlennek hitt páncélterem kirablását. 

Ám mivel a sorozat végignézésére  5040 lehetséges kombináció létezik, a nézők tanácstalanok azzal kapcsolatban, hogy mi lehet a legjobb sorrend.

 

Néhány Netflix-felhasználó szerint így érdemes nekivágni:

  1. Piros
  2. Sárga
  3. Narancs
  4. Zöld
  5. Lila
  6. Kék
  7. Fehér
  8. Rózsaszín

Mások viszont erre a sorrendre esküsznek:

  1. Piros
  2. Lila
  3. Narancs
  4. Zöld
  5. Sárga
  6. Kék
  7. Rózsaszín
  8. Fehér

Hamarosan egyébként itt a PORT.hun is lesz kritika a sorozatról, az epizódokat épp nagykanállal habzsoló kollégánk szerint viszont csakis így érdemes belőni a sorrendet (a Lila epizód ugyanis rögtön egy jóval korábban játszódó flashback rész, aminek később még fontos jelentősége lesz a karakterek szempontjából):

  1. Lila
  2. Zöld
  3. Sárga
  4. Narancs
  5. Kék
  6. Piros
  7. Rózsaszín
  8. Fehér

(via Independent)