A Jar Jar Binkst alakító Ahmed Best visszatért a Star Warsba!

Igaz, nem Jar Jarként, hanem egészen máshogy láthatták a nézők A Mandalóri sorozat legutóbbi epizódjában.

VIGYÁZAT, SPOILERVESZÉLY!!!

Több mint két évtizeddel azóta, hogy az 1999-es Baljós árnyak című, máig vitatott népszerűségű előzményfilmben eljátszotta Jar Jart, Ahmed Best a Disney+ A Mandalóri című sorozatának 3. évadában, egy Kelleran Beq nevű Jedi szerepében tűnt fel. Egy flashback jelenetben ő az, aki „Bébi Yodát”, azaz Grogut megmenti, amikor a „66-os parancs értelmében” a klónkatonák rátámadnak a Jedi Rend tagjaira.

Ahmed Best korábban a 2020-as Star Wars: Jedi Temple Challenge című online gyerekjáték-show-ban egyszer már eljátszotta Kelleran Beq-et, sőt, a 2002-es A klónok támadásában is feltűnt egy coruscanti bárban mint Beq rokona, Achk Med-Beq.

Forrás: Albert L. Ortega/WireImage/Getty

 

Ahogy azt korábban mi is megírtuk itt a PORT.hun, a rajongók annyit pocskondiázták a Baljós árnyak 1999-es bemutatója óta Jar Jart és a lökött gungant alakító Ahmed Bestet, hogy a színész egy időben az öngyilkosságot fontolgatta... A felé áradó gyűlölet jelentősen megviselte a mentális egészségét, főleg amiatt, hogy egy egész franchise tönkretételével vádolták meg. 2017-ben a Wirednek így nyilatkozott ezekkel a támadásokkal kapcsolatban:

Halálos fenyegetéseket kaptam az interneten keresztül. Voltak emberek, akik odajöttek hozzám, és azt mondták: »Tönkretetted a gyerekkoromat!« Ezt egy 25 évesnek nagyon nehéz feldolgoznia.

Pár éve egykori kollégája, a Qui-Gont alakító Liam Neeson is megjegyezte, hogy Best

az egyik legviccesebb és legtehetségesebb fickó, akivel valaha dolgoztam, és könnyen lehetett volna belőle »egy új Eddie Murphy.«

Ahmed Best mostani visszatérése a Star Wars-kánonba egyáltalán nem okozott olyan felhördülést, mint annak idején Jar Jar. Sőt, a színész csatlakozása A Mandalóri stábjához kifejezetten pozitív fogadtatásra talált a Csillagok háborújáért rajongó Twitter-felhasználók körében.

(via Indiewire & Unilad.com)