A Netflixen is pörög az unokázás

Megnéztük, mit néznek most a magyarok a legnépszerűbb streamelős platformon.

Rohamtempóban jön fel a konkurencia a Netflixre, és egyre többen panaszkodnak a kínálat minőségére, de még mindig ez az első számú streamingoldal, nálunk is. Ráadásul az oldal algoritmusa olyan hatékonyan működik, hogy az új tartalmakat üzembiztosan tudja a toplisták élére repíteni. Jól látszik ez az Oscar-díjas Deák Kristóf thrillere, Az unoka esetében is, amely a moziban finoman szólva se döntött nézettségi rekordokat, de a Netflixen azonnal a második helyen nyitott.

Lássuk a további helyezéseket is, először a filmeket.

1. Bíbor szívek

Csak 8 napig tartott a 200 millió dollárba került A szürke ember uralkodása, utána leváltotta ez az alacsony költségvetésű romantikus dráma.

Az egyik főhős a cukorbetegséggel küzdő Cassie (Sofia Carson), a másik a zavaros múltú tengerészgyalogos, Luke (Nicholas Galitzine), akik bár nagyon nincsenek egy hullámhosszon, közös megegyezéssel álházasságot kötnek, hogy mindketten részesüljenek az ezzel járó előnyökből. Habár kapcsolatuk folyton buktatókba ütközik, egy idő után rájönnek, nem tudnak egymás nélkül élni.

2. Az unoka

Az unoka egy nyomozós thrillerbe oltott felnövéstörténet, a fekete komédia elemeivel árnyalva. A napjainkban játszódó bosszútörténet főhőse egy szelíd, illedelmes irodista fiú, Rudi (Blahó Gergő). Miután imádott nagyapja (Jordán Tamás) egy lelketlen csalás áldozata lesz, elhatározza, hogy saját maga szolgáltat igazságot. Ehhez találékonyságra, rafinériára és önbizalomra van szüksége – meg egy csapat szövetségesre.

3. A szürke ember

A Marvel-univerzumon iskolázódott Russo tesók akciófilmjét azért még nem kell temetni, a bronzérem is szépen csillog. Pláne, mert a bemutató után pár nappal már be is rendelték a folytatást.

A mi kritikusunk azért nem volt túl lelkes, szerinte „új Netflix produkció gyors, látványos, erőszakos és ott van Ryan Gosling, a gonosz Chris Evans és a gyönyörű Ana de Armas, csak az ötlet és a játékosság hiányzik belőle”, és

egy hét múlva már semmire sem fogunk emlékezni belőle”.

4. Két szív

A negyedik helyen egy 2020-as film végzett, amelyben Jacob Ellordi a húzónév. Az állítólag megtörtént eseményeken alapuló filmben két pár évtizedeken átívelő kapcsolatát követhetjük az időben ide-oda ugrálva, miközben egy rejtett kapcsolat megjósolhatatlan módon fogja össze őket.

5. Ne a karmát okold!

Mexikói romkom se sűrűn kerül fel a Netflix toplistájára, most mégis ez történt. A sztori szerint miután a húga és a középiskolai szerelme eljegyzik egymást, Sarának muszáj kiderítenie, hogy tényleg az állítólagos balszerencséje-e az oka a pechszériájának.

A legnézettebb sorozatok:

1. Végy egy mély lélegzetet

A hatrészes limitált széria, amelyben az új Sikolyban is látott Melissa Barrera alakítja a főszerepet, egy ügyvédről szól, aki a kanadai vadonban reked egy repülőgép-szerencsétlenséget követően, ahol múltbeli intelmek és tanulságok alapján kell túlélnie.

2. Stranger Things

A Netflix sikersorozatának 4. évada 1,27 milliárd órányi megtekintéssel a streamingszolgáltató történetének 2. legnézettebb szériája lett, és még mindig tartja magát az élmezőnyben. Kritikusunk szerint az utolsó előtti évad összességében pont olyan lezárást kapott, amilyet megérdemelt, vagyis nem lehet okunk panaszra.

3. Virgin River – 4. évad             

Forrás: NetFlix

 

A Netflix romantikus szériájának sikerült az a bravúr, hogy a heti listán egyszerre négy évaddal is képviselteti magát. A főszereplő egy ápolónő, aki az új élet reményében Los Angelesből egy észak-kaliforniai kisvárosba költözik, és alaposan meglepi, hogy mire – és kire – bukkan új lakhelyén.

4. Újra szingli

Forrás: Netflix

 

Andrew Fleming szériájában Neil Patrick Harris alakítja a 40-es éveiben járó New York-i ingatlanügynököt, akit sokként ér, amikor régóta meglévő pasija elköltözik tőle. Most kénytelen újra szembenézni az újrakezdéssel és a randizással.

Kritikusunk szerint a sorozat

vidám, udvarias, mértéktartó, teljesen nézhető, de nem markáns és nem emlékezetes.”

5. Resident Evil

 

A népszerű franchise sorozatverziója július 14-én futott be a Netflixre, vagyis elég jól tartja magát. A történet két idősíkon játszódik, a középpontban Albert Wesker (Lance Reddick – Drót, Lost, A rejtély, John Wick) és két gyereke, Jade és Billie áll.

A sorozat egyik idősíkjában a két 14 éves gyerek fedezi fel New Raccoon City-t, ezt a mesterséges, vállalati várost, új otthonukat, épp a kamaszkor kellős közepén. De minél több időt töltenek a városban, annál inkább rájönnek, hogy a Mosómedveváros több mint aminek látszik, és apjuk sötét titkokat rejtegethet. Olyan titkokat, amelyek elpusztíthatják a világot.

A következő idősík jó tíz évvel később játszódik, amikor kevesebb, mint tizenöt millió ember maradt a Földön. No meg hatmilliárdnál is több szörny – a T-vírussal fertőzött emberek és állatok. A harmincéves Jade a túlélésért küzd ebben az Új Világban, miközben a múltjának titkai – húgáról, apjáról és önmagáról – továbbra is kísértenek.