A Távol a világtól a Netflix legnépszerűbb filmje, mégis kiakadtak a nézők

Hiába szerepelnek benne olyan sztárok mint Julia Roberts és Ethan Hawke, 141 perc ezek szerint belőlük is sok.

December 8-án került fel a Netflixre a Távol a világtól, ami jelenleg a streaming platform legnépszerűbb tartalma – beelőzte egyebek között a Családi csereberét és az új Grincset is. A Julia Roberts, Ethan Hawke és Kevin Bacon főszereplésével készült posztapokaliptikus dráma (amelynek a producerei Barack Obama és a felesége voltak) Rumaan Alam azonos című, 2020-ban megjelent regényének adaptációja. A történet főszereplője a Sandford házaspár (őket alakítja Julia Roberts és Ethan Hawke), akiknek a hétvégéi vakációja fenekestül felfordul, amikor egy globális kibertámadás percről percre rombolja szét a modern civilizációt.

Annak ellenére, hogy a film azonnal a Netflix TOP10 elejére ugrott, a kritikusok vegyesen nyilatkoztak róla, a nézők reakciója pedig nagyon megosztott. Bár a Rotten Tomatoes kritikagyűjtő oldalon ugyan 75 százalékkal büszkélkedhet a Távol a világtól, a nézői pontszáma mindössze 42 százalék.

 

Forrás: Netflix

 

A közösségi médiában többen is kifejtették a sarkos véleményüket a filmről, és sokan ugyanazt a panaszt tették: a film egyszerűen nem tudja megmagyarázni, miért 141 perc a játékideje.

Egy néző például így kommentálta a látottakat az X-en:

A Leave the World Behind egy furcsa, gyakran vicces, gyakran ostoba, de összességében cinikus és zavaros film. Borzasztóan sokára jut a lényeghez, és amikor ez megtörténik, karikatúraszerűen pesszimista és narratívából elégtelen a végeredmény. Nem tudott érdekelni.

Egy másik néző így panaszkodott:

Nézem a Leave the World Behind című filmet. Megmondom, miért volt ez hiba: mást akarok nézni, mert ez a film majdnem 2 és fél óra hosszú.

Volt, aki így érvelt:

A Leave The World Behind nem volt rossz, de rohadtul nem kellett volna majdnem 2,5 órásnak lennie. Ha engem kérdeztek, a legtöbb filmnek nem kell 1 óra 50 percnél tovább tartania. De engem senki sem kérdezett meg lmao. Szóval megkímélnélek titeket az időpazarlástól.

 

(via The Independent)