A Tudatlan tündérek és a többiek

A Disney+ 10 új, saját gyártású európai sorozatot rendelt be. A francia, német, olasz és holland címek közt vannak drámák, komédiák és dokuszériák is.

A Disney+ Star Wars- és Marvel-sorozatokkal próbálja megtörni a Netflix uralmát, de tavaly decemberben azt is bejelentette a mikiegeres streamingcég, hogy az európai piacon is meg akarja vetni a lábát, és 2024-ig 50 eredeti produkciót akar elkészíteni. Most az is kiderült, hogy mi lesz az első 10, zöld utat kapott európai projekt. A berendelt francia, német, olasz és holland címek közt vannak drámák, komédiák és dokuszériák is. Íme a készülő sorozatok!

Franciaország

Oussekine

1986. december 5-én Malik Oussekine francia-algériai diákot egy párizsi egyetemi tömegtüntetés során letartóztatták, majd a fogdában, tisztázatlan körülmények közt elhunyt. A négyrészes miniszéria a család jogi küzdelmeit követi, és bemutatja, milyen óriási hatással volt ez a tragédia a francia társadalomra.

Parallels

Quoc Dang Tran (Marianne) fantasy-sorozatában négy tinédzser egy párhuzamos dimenzióban köt ki. Fogalmuk sincs, hogy kerültek oda, de megpróbálnak hazajutni, és rájönni, hogy mi történt. 

Weekend Family

Ebben a komédiában egy új mozaikcsalád életében pillanthatunk bele. A családtagok hétvégenként találkoznak, de amikor az apa egy új partnert talál magának, a korábbi vidám hétvégék is átalakulnak. (A „mozaikcsalád” a Wikipédia definíciója szerint: olyan újraformálódott közösség, melyet az egyik szülő és gyerekei alkotnak az új partnerrel, akinek esetleg szintén van már gyermeke.)

Soprano: Sing or Die

A népszerű francia rapper, Soprano a főszereplője ennek a dokusorozatnak, amely azt mutatja be, hogyan készül fel a 2022 nyarára időzített nagyszabású turnéjára. A szériából az is kiderül, a rapper és barátai hogyan jutottak el Marseilles szegénynegyedéből az országos sikerig.

Olaszország

The Good Mothers

Maffiasztori női perspektívából, Alex Perry újságíró díjnyertes tényregénye nyomán, a Brexit: Háborúban mindent szabad producereitől. A megtörtént eset főszereplője három olyan nő, akik a leghatalmasabb olasz maffiacsaládba születtek bele, de úgy döntöttek, hogy szakítanak ezzel az élettel, amiben egy bátor női ügyész van a segítségükre.

Boris

A 2007-ben indult, három évadot megért Boris egy kis költségvetésű drámasorozat színfalai mögött játszódott. Az új évadban az eredeti szereplőgárda tér vissza, és szembesülniük kell vele, hogy a televíziózás világa megváltozott, immár a közösségi média, a streaming és az influenszerek diktálják az ütemet. 

Tudatlan tündérek

Ferzan Ozpetek olasz-török rendező saját, 20 éve bemutatott filmjét, a Tudatlan tündéreket dolgozza fel sorozat formájában. A történet szerint Antonia és Massimo boldog házasságban élnek, a férfi azonban meghal egy autóbalesetben. A gyászoló nő a férfi holmijait átkutatva rádöbben, hogy férjének szeretője volt, méghozzá egy másik férfi. Megkeresi őt, és a két ember közt barátság alakul ki.

Németország

Sam – A Saxon

Samuel Meffire az egykori NDK első fekete rendőre volt. Ő lett az újraegyesítés utáni Németország modern társadalmának szimbóluma, a média is imádta. Pár évvel később azonban a rács mögött találta magát, és ő lett az állam ellensége. Az igaz sztori alapján Tyron Ricketts és az Emmy-díjas Jörg Winger készít sorozatot.

Sultan City

Fekete komédia egy német-török család nagy tiszteletben álló mátriarkájáról, aki egy véletlennek köszönhetően az alvilág feje lesz, és rájön, hogy nemcsak neki, de a lányainak is különleges érzékük van az alvilági üzelmekhez.

Hollandia

Feyenoord Rotterdam

Az utóbbi időben új műfaj született: a futball-dokumentumsorozat. A Manchester Citytől a Juventuson keresztül a Boca Juniorsig több csapat is beengedett stábokat a kulisszák mögé, hogy egy vagy több szezonon át dokumentálják a klub életét. A holland verzióban a Feyenoord csapatát követhetjük.

via: THR