Az HBO GO jövő heti premierjei

Lesz mit nézni a jövő héten az HBO streamingjén. Jön egy új szatíra, egy true crime doksi, támadnak majd a zombik és Schwarzi is visszatér.

A legfontosabb hír természetesen az, hogy július 16-ától már szinkronosan is megnézhetjük a Jóbarátok: Újra együttet, vagyis a sorozat főszereplőinek közös nosztalgiázását.

Hétfőn érkezik A Fehér Lótusz című, hatrészes szatíra a Megvilágosultam című HBO-sorozat alkotójától, Mike White-tól. A széria egy exkluzív hawaii üdülőhelyen játszódik, és egy csapat szállóvendéget követünk, akik egyhetes vakációjukat töltik itt. Ahogy végigkövetjük az elsőre paradicsominak tűnő állapotokat, ráébredünk, hogy minden nappal egyre sötétebbé és összetettebbé válik az utazókról eddig alkotott tökéletes kép, ami kiterjed a szálloda vidám dolgozóira és az idilli helyszínre egyaránt. A főszereplők: Murray Bartlett, Connie Britton, Jennifer Coolidge, Alexandra Daddario, Fred Hechinger, Jake Lacy, Brittany O'Grady, Natasha Rothwell, Sydney Sweeney és Steve Zahn.

Hétfőn debütál egy megrázó dráma is Félúton címmel. Ben Caird filmjének főszereplője egy nemrégiben szabadon bocsátott elítélt (Quinton Aaron), aki egy farmon talál munkát, és próbaidősként igyekszik boldogulni új életében, illetve beilleszkedni az őt befogadó környezetbe és a számára munkát és szállást biztosító emberek közé. Ám hamarosan újra megkísérti a régi banda, akikkel még nem sikerült elvágnia minden szálat. Helyzetén mit sem segít, hogy ő a konzervatív, fehér wisconsini mezőgazdasági város egyetlen fekete bőrszínű lakója.

Keddtől nézhető az utóbbi idők legizgalmasabb true crime doksija Ronan Farrow-tól (Woody Allen és Mia Farrow fia). Az Elkapni és megölni: A podcast kazik a Harvey Weinstein ügy mélyére tekint. Az alapot Farrow interjúi jelentik, amelyeket a Harvey Weinstein-ügy bejelentőivel, újságírókkal, nyomozókkal és másokkal készített a Catch & Kill című podcastja és bestseller könyve számára.

Csütörtökön egy megtörtét eseten alapuló vígjáték érkezik. 1989-ben Svájcot megrázta egy mára szinte feledésbe merült botrány: több mint 700 000 embert figyeltek meg politikai meggyőződésük miatt. Az Egyszerűen Moszkva főhőse a buzgó rendőr, Viktor Schuler. A férfit felettese a zürichi színházba küldi, hogy megfigyelje a baloldali érzelmű színházi szcénát. Hamarosan enged a kaotikus művészi életvitel varázsának, egyúttal beleszeret Odile Lehmann színésznőbe, épp abba a nőbe, akit meg kellene figyelnie. Az addig elkötelezett rendőr egyre jobban kételkedni kezd küldetésében. Micha Lewinsky filmjébe főszerepeit Eva Bay és Philippe Graber alakítja.

Péntektől lesz látható az HBO GO műsorán a Holtak földje, George A. Romero 2005-ös filmje, amelyben olyan színészek szerepelnek, mint John Leguizamo, Dennis Hopper, Simon Baker és Asia Argento. A sztori szerint a Földet még mindig a zombik uralják. A kihalt, sivár tájakon élőholtak bolyonganak, miközben a kevés túlélő a fallal körülvett városban húzza meg magát, amelyet a milliárdos Kaufman irányít. A társadalom két részre szakadt, a gazdagok a biztonságos felhőkarcolókban laknak, miközben az utcákon kemény élethalálharc folyik. Riley és csapata abból él, hogy beszerzőkörútra jár a zombik uralta vidékre, és az árut eladja a gazdagoknak. Belül dúl az anarchia, kívül a holtak serege, amely egyre okosabb és ügyesebb.

A szombati premier az ukrán Rossz utak. A négy rövid történetből álló film helyszíne az ukrajnai Donyec-medence az ukrán háború alatt, ahol nincsenek biztonságos helyek, és senki sem tudja értelmezni, hogy mi történik. Még akkor is, ha az emberek csapdába esnek a kaotikus események közepette, vannak, akiknek sikerül hatalmat szerezni mások felett. Mégis, ebben a világban, ahol a holnap talán soha nem jön el, nem mindenki védtelen és nyomorult. A legártatlanabb áldozatokat is felelősségre vonhatják. Natalja Vorozsbit ukrán dramaturg saját színpadi forgatókönyve alapján filmvászonra adaptált filmje brutálisan megrázó, egyben mélységesen humanista, és olykor tragikomikus alkotás lenyűgöző színészi alakításokkal.

Könnyedebb szórakozást kínál a Made in Italy. A csodás Toscanában játszódó szívmelengető vígjáték egy Angliában élő bohém művészről (Liam Neeson) szól, aki eltávolodott fiától, Jacktől, ám együtt vissza kell térniük Olaszországba, hogy gyorsan eladhassák a Jack anyjától örökölt házat. Mindkettejüket meglepi azonban az egykor gyönyörű villa lepusztultsága, így elkezdik felújítani. Ez persze nem megy zökkenőmentesen, sőt, csak olaj a tűzre apa és fia között. Robert műszaki antitalentumként inkább segítséget kér néhány kedves helyi lakostól, köztük a gyakorlatias expat ingatlanostól, Kate-től. Jack a házfelújítás során feleleveníti az édesanyjával töltött boldogabb időszakokat, és hamarosan elcsavarja a fejét Natalia, egy vidám olasz séf, aki trattoriájának testet-lelket gyógyító finomságaival férkőzik be a szívükbe.

Szintén szombattól látható Ben Stiller rendezése, a Walter Mitty titkos élete is. A rendező által alakított Walter egy lapkiadó vállalat félénk munkatársa. A szürke hétköznapok elől a férfi az álmaiba, a fantázia világába menekül. Ez a világ pedig tele van akcióval, hősiességgel és romantikával, melynek mind-mind ő a főszereplője. Ennek megfelelően volt már szuperkém, szuperhős és hősszerelmes is. Egy nap azonban élete legkülönösebb kalandja vár rá, egy elveszett negatív után nyomozva bejárja a világot, és közben végre nem a saját fejében, hanem a valóságban történnek vele izgalmas és meghökkentő dolgok.

A hetet egy robotapokalipszissel zárhatjuk: jön a Terminátor: Sötét végzet, amelyben visszatért a franchise-hoz Linda Hamilton és Arnold Schwarzenegger is. A sztori szerint több mint húsz év telt el, mióta Sarah Connor megakadályozta az Ítélet Napját, megváltoztatta a jövőt és ezzel az emberi faj sorsát. Dani Ramos (Natalia Reyes) testvérével (Diego Boneta) és édesapjával éli mindennapi életét Mexikóvárosban, amikor egy nagyon fejlett és halálos új Terminátor, Rev-9 (Gabriel Luna) visszajön az időben, hogy levadássza és megölje őt. Dani túlélése azon múlik, hogy összefog-e a két harcossal: Grace-szel (Mackenzie Davis), a jövő csúcskategóriás szuperkatonájával, és a küzdelmek során megkeményedett, bár már öregedő Sarah Connorral (Linda Hamilton). A Rev-9 kíméletlenül elpusztít mindent és mindenkit a Dani utáni hajtóvadászata során, de szerencsére a hármas találkozik Sarah múltjából egy T-800-assal (Arnold Schwarzenegger) – és talán ő lehet az utolsó reményük.