Befutott a Trónok harca-előzménysorozat előzetese

Megérkezett a Sárkányok háza című sorozat előzetese, mely kétszáz évvel a Trónok harcának eseményei előtt játszódik, és a Targaryen-ház hanyatlását, valamint a sárkányok tánca néven ismert polgárháború előtti eseményeket mutatja be.

Az augusztus 22-én debütáló új sorozat forgatókönyvét – mely a Tűz és vér című regényen alapul – George R. R. Martin írta Ryan Condal (Kolónia) és Miguel Sapochnik (Finch) közreműködésével. A sorozat főbb szerepeiben Paddy Considine (Birmingham bandája), Olivia Cook (Ready Player One), Emma D’Arcy (Wanderlust) és Matt Smith (Ki vagy, doki?) lesz látható.

A Trónok harca 2011-től 2019-ig több mint egymilliárd dollárt hozott az HBO-nak,

erősen kérdéses azonban, hogy a Sárkányok háza lehet-e hasonlóan sikeres a jelenlegi fantasy-mezőnyben. A Netflix Vaják című sorozata mellett az Amazon-féle Az Idő Kereke is gigászi népszerűségnek örvend, ráadásul utóbbi streamingszolgáltató újabb nagy dobásra készül: mindössze 12 nappal a Sárkányok házának debütálása után indul útjára A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi című nagy költségvetésű sorozata.

A Hollywood Reporter korábban arról kérdezte Miguel Sapochnikot, mennyiben tér majd el a Sárkányok házának képi világa, hangulata és hangvétele az eredeti sorozattól:

„Úgy gondolom, nagy tisztelettel voltunk az eredeti sorozat iránt. Nem próbáltuk meg újra feltalálni a spanyolviaszt. A Sárkányok házának megvan a maga hangvétele, mely idővel egyre markánsabbá válik. De nagyon fontosnak tartottuk, hogy mindvégig tisztelegjünk az eredeti sorozat előtt, ami a maga nemében egyedülálló volt. Erre a műsorra épül minden, és emiatt létezhet az új sorozat is. Fel sem merült bennünk, hogy más színpalettát válasszunk, nagyon is tetszik az eredeti.”

Sapochnik ugyanakkor hangsúlyozta:

„Nem próbáltuk meg lemásolni a Trónok harcát, ez egyértelmű zsákutca lett volna. Ezen a sorozaton más emberek dolgoztak, más megközelítéssel, és remélhetőleg ezt a nézők is érzékelni fogják a végeredményen. Ugyanakkor a Sárkányok házának ki kell érdemelnie, hogy önálló sorozatként tekintsenek rá, tisztában vagyunk vele, hogy ez nem megy majd egyik napról a másikra."

Via hollywoodreporter