Ezt a 6 netflixes sorozatot várjuk a legjobban 2024-ben

Visszatérnek a nagy sikersorozatok, de indul egy ígéretes sci-fi a Trónok harca alkotóitól, plusz kapunk egy új verziót A tehetséges Mr. Ripley-ből.

A Bridgerton család (1. rész május 16., 2. rész június 13.)

A Bridgerton rajongók 2023-ban sem maradtak betevő sorozat nélkül, kaptak egy előzményszériát (Charlotte királynő: Egy Bridgerton történet), de jövőre végre visszatért az „igazi” Bridgerton is. A 3. évad Colinra (Luke Newton) fókuszál, aki végre rájön, hogy eddig nem becsülte meg Penelopét (Nicola Coughlan), és megpróbál segíteni neki férjet találni. Ez egy kicsit sok lehet Penelope-nak, miután évekig epekedett a harmadik legfiatalabb Bridgerton fiú után, nem is beszélve a húgával való viszálykodásról, az egyetlen emberrel, aki tudja, hogy Pen valójában Lady Whistledown.

A 3. évadot új showrunner irányítja (Jess Brownell lépett Chris Van Dusen helyére), de hogy ez jelent-e érdemi változást, az csak májusban derül majd ki.

Nyerd meg az életed (Squid Game) 2. évad

Hwang Dong-hyuk óriási sikert aratott túlélő thrillerének folytatását akár 2023-ra is beharangozhattuk volna, de a Netflixre idén végül csak a Squid Game „valódi” vetélkedős verziója futott be. Mivel Hwangnak más projektjei is voltak, a 2. évad forgatása 2023 júliusában kezdődött csak meg, de az alkotó ígérete szerint 2024-ben sor kerül a netflixes premierre.

A cselekmény részleteit nem ismerni, de Hwang korábban említette, hogy tovább akarja vizsgálni a „frontember” (Lee Byung-hun) és testvére (Wi Ha-joon), valamint az eladó (Gong Yoo) karaktereit. Az 1. évad azzal ért véget, hogy Seong Gi-hun (Li Jung-jae) eldöntötte, visszatér a játékba, hogy belülről bomlassza azt.


Avatar: Az utolsó léghajlító (február 22.)

A jól ismert Nickelodeon-rajzfilmsorozatból M. Night Shyamalan készített hírhedten gyenge filmet, de ez nem tántorította el a Netflixet attól, hogy bizalmat szavazzon Michael Dante DiMartino és Bryan Konietzko kreátorok élőszereplős sorozatának. A sztori szerint Aang (Gordon Cormier), a levegő nemzetének egyetlen túlélője és a bolygó egyetlen olyan lénye, aki mind a négy elemet képes manipulálni. A vízhajlító Katarával (Kiawentiio) és testvérével, Sokkával (Ian Ousley) összefogva Aang elindul, hogy elsajátítsa a megmaradt elemeket, és felvegye a harcot a Tűz Nemzet vezetőivel, Zhao parancsnokkal (Ken Leung) és Zuko herceggel (Dallas Liu), miközben felkészül, hogy megküzdjön Ozai tűzúrral (Daniel Dae Kim) és megmentse a világot.

Nem a legjobb előjel, hogy DiMartino és Konietzko 2022-ben kreatív nézeteltérésekre hivatkozva ott hagyták a produkciót. A showrunner szerepét Albert Kim vette át, és kiderült az is, hogy az eredetileg tervezett 20 rész helyett csak 8 epizód lesz.

 

3 Body Problem (március 21.)

A Stranger Things lezárulása után sem maradunk csavaros sci-fi univerzum nélkül, ezt ígéri legalábbis Liu Cixin könyvtrilógiájának adaptációja, amely egy idegen fajjal való találkozásról és annak az egész világra kiható következményeiről szól.

A Trónok harca íróinak, David Benioffnak és D.B. Weissnek ez az első netflixszes projektje, míg a producer a True Bloodot jegyző Alexander Woo. A főbb szerepeket Jovan Adepo, John Bradley, Tsai Chin, Liam Cunningham, Elza González és Benedict Wong alakítják, a rendező Derek Tsang és Minkie Spiro.

 

Griselda (január 25.)

Többek közt a Narcos showrunnere, Eric Newman és a Narcos rendezője, Andrés Baiz készítette el ezt az 1970-es és 80-as években, Miamiban játszódó sorozatot. Sofia Vergara alakítja Griselda Blancót, akit sikeres drogkartellje miatt csak mint "Keresztanyát" emlegetnek, és aki üzletasszonyként és matriarchaként legalább olyan hatékonyan irányít mindenkit, mint Coppola klasszikusának címszereplője. További szereplők: Alberto Guerra, Christian Tappan, Martín Rodriguez.


Ripley

Forrás: Amazon Studios

 

Már 2019-ben megírtuk, hogy Patricia Highsmith krimiírónő Ripliádjának (öt Ripley kötetből álló regényfüzérének) első darabjából, A tehetséges Mr. Ripley-ből a híres filmverzió után egy sorozat is készül a Showtime berkein belül. A projekt végül átkerült a Netflixre, de a kiszemelt színészt megtartották. Ő nem más, mint az ír Andrew Scott, aki Fleabag című brit sorozattal futott be, ahol egy papot játszott, de a magyar nézők leginkább a Benedict Cumberbatch nevével fémjelzett Sherlock című széria Moriartyjaként ismerhetik – aki Tom Ripley-hez hasonlóan egy vonzó és egyéb előnyös tulajdonságokkal rendelkező pszichopata figura, szóval a színész határozottan jó választásnak tűnik a szerepre.

A sztori az 1960-as években játszódik, amikor is Tom Ripley-t felbérelik, hogy a gazdag Dickie Greenleaf (Johnny Flynn) örököst felkutassa. A 8 epizódos sorozat showrunnere Steve Zaillian, aki a Schindler listájáért Oscar-díjat kapott, de olyan filmeket is forgatókönyvíróként vagy producerként jegyez, mint a Végveszélyben, a Mission: Impossible, a Hannibal, a New York bandái, A tetovált lány és a Vörös veréb. Emellett ő volt a showrunnere az HBO-n nagy sikerrel futó Aznap éjjel című krimisorozatnak is. 

via: IndieWire