Ezt a 7 karácsonyi filmet streameld a héten

Lindsay Lohan visszatér, Will Ferrell és Ryan Reynolds bohóckodnak, de van ifjúsági-bűnügyi és metaverzió is.

172 (!) új karácsonyi film kerül fel idén a különféle streamingplatformokra, ennyi cukormennyiség már természetesen bőven túl van az egészségügyi határértéken, ezért inkább kiválogattuk a legígéretesebb produkciókat a dömpingből.

Falling for Christmas (Netflix)


Miután Vanessa Hudgens épp nem ért rá, a rég nem látott Lindsay Lohan ugrott be helyette, hogy közel 10 év után újra főszerepet alakítson. Lohan a Sierra Belmont nevű szállodaörökösnőt játssza, aki egy sípályán történt baleset után amnéziás lesz, és egy síkunyhóban köt ki. A tulajdonos az özvegy Jake Russell (Chord Overstreet), akinek van egy cuki gyereke is.

A TV Guide szerint ez az a film, amit nem a cselekmény, hanem a látvány miatt kell megnézni, és pontosan azt adja, amire számítunk: kiszámíthatóan jó és giccses szórakozás.


Egy új karácsonyi történet (HBO Max)

1983-ban mutatták be A karácsonyi történetet, amelyben Peter Billingsley alakította a kilencéves Ralphie-t. Az 1970-es években játszódó folytatásban Ralphie már felnőtt, találkozik régi barátaival, és a saját családjának is olyan varázslatos karácsonyt kell ajándékoznia, mint amilyet az apja adott neki.

Mikulás tábor (HBO Max)

Sehol sincs kőbe vésve, hogy a karácsonyi filmeknek mind kisvárosban kell játszódniuk és fikciósnak lenniük. Egy dokumentumfilm is jól megragadhatja a karácsonyi hangulatot, mint például a Mikulás tábor, amely a leendő Mikulások éves találkozóját követi nyomon, ahol még Mikulásnőket is találhatunk. A TV Guide szerint ez egy „szívmelengető film, amely nem fél megkérdőjelezni a normákat, és a befejezés a szívünket is megnyitja.”

A karácsony szellemében (Apple TV+)

A Karácsonyi ének című Dickens-klasszikus musical változata, amelyben a jelen karácsonyának szellemét alakítva Will Ferrell egy természetfeletti különleges osztagot vezet, azzal a küldetéssel, hogy menthetetlennek tűnő embereket vegyenek rá arra, hogy változtassanak az életükön. Legújabb célpontjuk, a Ryan Reynolds által alakított Clint Briggs azonban rendkívül vonakodónak bizonyul.

Ferrell nem mindig tudja, hogy mennyire vegye komolyan a szerepét, Reynolds viszont fullba tolja a komolytalankodást. Bár jó 30 perccel hosszabb a film a kelleténél, így is tele van poénokkal, és musicalként is működik.

A galaxis őrzői – Ünnepi különkiadás (Disney+)


James Gunn rendező 40 perces kisfilmjében a kedvelt szuperhősgárda két tagja, Mantis (Pom Klementieff) és Drax (Dave Bautista) elugranak a Földre, ahol most van karácsony, abból a célból, hogy egy jó ajándékkal felvidítsák barátjukat, a Gamora miatt búslakodó Petert (Chris Pratt). Úgy döntenek, az űrlord számára a legjobb ajándék maga Kevin Bacon lenne, akiről annyit mesélt nekik, így aztán elrabolják a szerencsétlen és eléggé meglepett színészt. (A kritikánk itt olvasható.)

Egy karácsonyi rejtély (HBO Max)

Száz évvel ezelőtt egy fiatal fiú felfedezte a Mikulás varázslatos csengőit, ami egy évszázadnyi jólétet hozott kisvárosának. Most viszont, néhány nappal karácsony előtt a csengők eltűntek, és egy csoport gyereknek kell megoldania az esetet – annál is inkább, mivel egyikük apukáját vádolják a lopással.

A Beau Bridges és Eddie Cibrian főszereplésével készült Egy karácsonyi rejtély a New York Times szerzője szerint az a ritka családbarát ünnepi film, amelyből nem csöpög a szirup, McGraw pedig szerethető a kis tudálékos kislány szerepében. És az sem kizárt, hogy egy új franchise kezdetét látjuk.

Egy hollywoodi karácsony (HBO Max)

Egy karácsonyi film arról, hogy milyen egy karácsonyi filmben szerepelni. Ezt a metapoént is ellőtték már egyszer (Karácsony, akár egy film), de működik itt is. A főszereplő Jessica (Jessika Van), az ünnepi tévéfilmekre specializálódott rendező, aki éppen legújabb filmjét forgatja, amikor új főnöke, Christopher (Josh Swickard) közli vele, hogy költségvetési okokból leállítja a projektet. Nem segít az sem, hogy Jessica ragaszkodni akar a szezonális klisékhez, míg Christopher úgy gondolja, hogy a karácsonyi filmek egyszerűen nem elég összetettek. Spoiler: később meggondolja magát.

Via: TV Guide / The New York Times