Férfi helyett nő lesz Szögfej a Hulu új Hellraiser-filmjében

Jamie Clayton fogja alakítani őt a franchise legfrissebb felvonásában.

Közeleg a Halloween, így nem csoda, hogy két Hellraiser-projekt is kilátásban van már. Az egyik David Gordon Greene HBO-sorozata, a másik pedig egy teljesen különálló, 2022-re elkészülő Hulu-film a Spyglass Media Grouptól, ami félig reboot lesz, félig pedig a régi rajongók kedvében járó, az eredeti Clive Barker-regényhez hű feldolgozás. Ezen utóbbi jellemzőnek azonban némileg ellentmond egy kicsit az a friss hír, miszerint a Hellraiser franchise legismertebb alakja, Pinhead azaz Szögfej az új filmben már nő lesz. A Hollywood Reporter ráadásul már azt is tudni véli, hogy Jamie Clayton (L: A Q generáció, Nyolcadik érzék) fogja alakítani az ikonikus figurát.

Forrás: VICO

 

A rituális kínzásokat kedvelő, másik dimenzióból érkező, kultikus népszerűségnek örvendő cenobitákról szóló, új filmben Jamie Clayton mellett oylan ismert film- és sorozatsztárok fognak szerepelni, mint Odessa A'zion (Nashville), Brandon Flynn (13 okom volt), Goran Visnjic (Vészhelyzet), Drew Starkey (Outer Banks), Adam Faison (Everything’s Gonna Be Okay), Aoife Hinds (Normális emberek), Hiam Abbass (Utódlás) és Selina Lo (Boss Level - Játszd újra).

Jamie Clayton időközben már a Twitter-oldalára is kirakott egy képet, amin a Hellraiser-filmek ikonikus kockájával pózol:

(via Uproxx)