Ha szeretted Az Árulókat az RTL-en, akkor neked való a Netflix új valóságshow-ja

A Bizalom: A kapzsiság ára szintén arra megy rá, hogy a versenyzők egymást szavazzák ki, „leplezzék le”.

Tegnap (január 10-én) került fel a Netflixre a streamszolgáltató új valóságshow-ja, a Bizalom: A kapzsiság ára, amit a nézők és a kritika is úgy emleget, mint az „új Az Árulók”. A holland Nederland De Verraders műsorának koncepcióját Magyarországon a RTL vette át Gyilkosság a kastélyban alcímmel, és hatalmas sikerrel ment (a népszerűségének okát mi is boncolgattuk). Most éppen a BBC-n fut a műsor The Traitors címmel, és ott is oda vannak a nézők érte.

A netflixes A Bizalom 11 játékosa a kezdésénél kap negyedmillió dollárt, amit egymás közt osztanak szét.

A versenyzők egymást szavazzák ki, így növelve saját részüket a nyereményből.

A játékosok feladatokat is kapnak, ahol többek között olyan értékek alapján kell rangsorolniuk egymást, mint az intelligencia és a promiszkuitás. A versenyzők bejuthatnak a "Széfbe" is, ahol bizonyos előnyökre tehetnek szert, de dönteniük kell, hogy maguknak, vagy inkább a csoportnak kedveznek.

Forrás: Netflix

 

A hasonlóságra több kritika is rámutat. A The Guardian azt írja, hogy a Bizalom a

„valóságshow-k új frankensteini szörnye”.

Úgy emlegetik, mint Az Árulók gagyi vázlatát, ami tartalmaz valamiféle „kellemetlenséget”, ami Az Árulókban nincs meg.

A nézők is felfigyeltek a hasonlóságra, az egyikük azt írta az X-en (korábbi Twitter): „Úgy tűnik, a Netflix megpróbál versenyre kelni Az Árulókkal.”

A Bizalom: A kapzsiság ára első 4 része már streamelhető a Netflixen, a műsor második fele két részletben érkezik: az 5., 6. és 7. rész január 17-től, a 8., záróepizód pedig január 24-től nézhető.

 

(via NME)