Hivatalosan is megdőlt a legjobb Bosszúállók-teória

A Loki című Disney+-sorozat második évadának második epizódja teljesen megsemmisíti a népszerű elméletet.

Az eredeti teória lényege, hogy

Loki annak idején szándékosan támadta meg New Yorkot, hogy ily módon hozza össze a Bosszúállók tagjait.

Ami azt jelenti, hogy a Marvel-mitológiába New York ostromaként bevonult esemény egy bonyolult terv része volt.

A Loki történetét kiegészítő sorozatnak eddig nem volt semmi köze a 2012-es Bosszúállókhoz (amelyben a New York-i ostrom szerepelt), sőt, a sztori a szériában ott folytatódik, hogy Thanost már legyőzték a szuperhősök, és egy még nagyobb fenyegetés érkezik Kang, a hódító képében.

Forrás: Disney+


A nemrég a Disney+-ra felkerült Loki-epizód, a Keresés (Breaking Brad, a 2. évad második része) azonban új megvilágításba helyezi a dolgokat. Itt ugyanis maga a csínytevés istene árulja el valódi motivációját, amikor meg akarja nyugtatni Mobiust, aki elveszítette a hidegvérét a Hunter X-5 nevű gonosztevő miatt.

Loki elárulja, hogy ő egyszer úgy kiakadt, hogy megtámadta a Földet. Ennek értelmében tehát a New York-i ostrom

nem valamely nagyobb terv része volt, hogy összetoborozza a Bosszúállók szuperhőscsapatát, hanem egyszerűen nagyon dühös volt az apja és a testvére miatt.

Emiatt egyrészt megdőlt a fenti teória, viszont az amúgy is összetett karakter még nagyobb mélységet kapott, mivel ez a vallomás is jól példázza azt a fejlődést, amin a figura a Bosszúállók történései óta átment.

Kivéve persze, ha hazudott Mobiusnak – hiszen mégiscsak ő a csínytevés istene, továbbra is...


(via ScreenRant)

 

Ez is érdekelhet

Időben szólunk: rá fogsz kattanni a Loki sorozatra

A Marvel stúdió összegyúrta a szuperhősfilmjeit Van Damme Időzsarujával, és az olyan vicces irodista sorozatokkal, mint A hivatal és a Városfejlesztési osztály. Most lenne csak jó előre ugrani az időben akkorra, amikor már nálunk is van Disney+ csatorna...

Tovább