Íme az új A texasi láncfűrészes mészárlás előzetese

Bőrpofa ismét láncfűrészt berregtet, a fiatalok hullanak, ahogy szokás.

A klasszikus horroralakok is reneszánszukat élik épp, hiszen a Halloween új epizódjai ismét a csúcsra emelték az évtizedek alatt eltékozolt Michael Myerst, a Gyerekjáték Chucky-ja sorozatban tért vissza, ahogy korábban a zombikat láncfűrésszel aprító Ash, Kampókéz is visszatért a vászonra, az ezeknél "frissebb" klasszikus Sikoly folytatását nemrég mutatták be, készül az új Hellraiser – miért ne mészárolhatna ismét Bőrpofa is?

Tobe Hooper 1974-es A texasi láncfűrészes mészárlás című, ma is hatásos filmje horrortörténeti mérföldkő, a maga idejében rendkívül erőszakosnak számított, több helyen is betiltották. Nem kerülhette el, hogy franchise-zá váljon, számos, általában rosszabbnál rosszabb folytatás készült hozzá, egy remake és egy előzményfilm is, de a kendőzetlen brutalitáson kívül jóformán nem tudták még csak megközelíteni az eredeti színvonalát, annak ereje ugyanis sivár, reménytelen és groteszk hangulatában rejlik.

Most a Netflixre érkezik a láncfűrészt lóbáló gyilkológép és kannibál famíliájának újabb fejezete, ami a Halloweenhoz hasonlóan

sutba vágja a remake-ket és folytatásokat, és az eredeti filmet folytatja.

Az alkotók közt megtaláljuk Kim Henkelt, aki a '74-es alkotás társírója volt és a Vaksötétet, a Gonosz halott 2013-as remake-jét író-rendező Fede Alvarezt, a film rendezője az újonc David Blue Garcia. A történetben maroknyi fiatal érkezik a lepukkant texasi kisvárosba, hogy egy idealista üzleti vállalkozásba kezdjenek, de felzavarják a környéken élő Bőrpofát. Ismét felberreg hát a láncfűrész, azonban felbukkan a hírhedt 1973-as mészárlás egyetlen, bosszúra szomjas túlélője.

A film február 18-án kerül fel a Netflix kínálatába.

 

A PORT.hu zenés műsorának vendégét legtöbben onnan ismerhetik, hogy szinte állandóan síkideg, csak ő nem alakul át tomboló zöld szörnyeteggé, mint Bruce Banner. Turai Barna sokat köszönhet ennek az oldalának, emiatt kaphatnak nagyobb teret komolyabb projektjei is.