Ingyenesen nézhető három focis film a legendás 6:3-as magyar győzelem emlékére

Hetven éve játszotta az Aranycsapat legendás, 6:3-as győzelmét az angol futballválogatottal szemben, ennek emlékére vasárnapig ingyenesen nézhetők az Aranycsapat (1982), A csodacsatár (1956) és a Czibor, a rongylábú (2022) című alkotások a magyar filmek streaming platformján, a FILMIO-n.

1953. november 25-én játszotta az Aranycsapat a 6:3-as győzelemmel zárult mérkőzését az angol futballválogatottal szemben a londoni Wembley Stadionban. A Grosics Gyula, Buzánszky Jenő, Lóránt Gyula, Lantos Mihály, Bozsik József, Zakariás József, Budai II László, Kocsis Sándor, Hidegkuti Nándor, Puskás Ferenc és Czibor Zoltán alkotta nemzeti tizenegy győzelme legendássá vált, hiszen az angol labdarúgás addigi 90 éve alatt senki nem győzte le az angol csapatot a kontinensről.

 


Az „évszázad mérkőzése” hetvenedik évfordulója alkalmából a FILMIO az Aranycsapat legendás győzelmét és a magyar sportsikereket ünnepli, ezért október 19-22-ig az Aranycsapat (1982), A csodacsatár (1956) és a Czibor, a rongylábú (2022) című alkotások ingyenesen láthatók a magyar filmek streaming platformján.

(Nemzeti Filmintézet)