Iskolai lövöldözésről szól az HBO új sikerfilmje

Hogyan dolgozható fel, ha lemészárolják az iskolatárasaid?

Megan Park első rendezését még a tavaly márciusi South by Southwest fesztiválon mutatták be, ahol a zsűri nagydíja mellett a közönségdíjat is megkapta. Január 27-én az HBO Maxra is felkerült, és a kritikák alapján kihagyhatatlannak tűnik.

A The Fallout egy iskolai lövöldözést, illetve a támadás okozta traumát mutatja be a diákok szemszögéből. Főszereplője a Jenna Ortega által alakított Vada és a Maddie Ziegler által játszott influenszer, akik a támadás pillanatában éppen a mosdóban tartózkodnak.

A Rotten Tomatoes kritikaösszesítő portálon 92%-on áll a film, míg a Metacritic-en 84%-ot kapott. A The Hollywood Reporter a rendezés érzékenységét és a forgatókönyvet dicséri, a The Hollywood Outsider szerzője pedig azt emelete ki, hogy a film hitelesen mutatja be, hogyan hat a tragédia a tinédzserekre, és hogy a traumákra adott reakciók jelentősen különbözhetnek egymástól. Az IndieWire kritikusának azért tetszett a produkció, mert a

közösségi média csillogásnak hátterében valódi érzelmek tárulnak fel”,

utalva arra, hogy a szereplők az incidens alatt is az Instagramon kommunikálnak.

A legtöbb kritikus a Sikoly új részében is szereplő Jenna Ortega játékát magasztalja, de a dicséretből jut Maddie Zieglernek is, és többen kiemelik (köztük az Index is), hogy remekül működik köztük a kémia. A konszenzus szerint a Finneas O'Connell (Billy Eilish bátyja) által szerzett zene is kiválóan sikerült.

A magyar nézőknek március 8-ig még várniuk kell a filmre, a hírek szerint akkor válhat elérhetővé az HBO Max Magyarországon.