Itt a legújabb koreai horrorőrület

A The Medium egy dél-koreai író-producer és egy thai rendező közös munkája, amely a legjobb ázsiai horrorfilmes hagyományokat követi. Már az előzetesen össze-vissza sz*rod majd magad!

A térség mozijai után egyelőre a Londoni Filmfesztiválon bemutatandó, majd október 14-én a hazánkban sajnos nem elérhető Shutter nevű szolgáltatónál streamelhető alkotás a nálunk is ismert dél-koreai Na Hong-jin forgatókönyvíró-producer (Az üldöző, A Sárga-tenger, The Wailing) és a thai horrormágus, Banjong Pisanthanakun író-rendező alkotása.


A The Mediumra – amely a thai és a dél-koreai horrorok legjobb hagyományait egyesíti – először az idei Busani Nemzetközi Filmfesztiválon figyelt fel a világ, ahol elnyerte a legjobb filmnek járó díjat. Júliusban hivatalosan is bemutatták a dél-koreai mozik, és olyan jól futott, hogy ez lett idén a hatodik legtöbb bevételt hozó produkció az országban.

Forrás: Shutter


A dokumentarista stílusban megvalósított horror egy dokumentumfilmes stábot követ, amelynek tagjai egy Nim nevű thai sámánról forgatnak. Nim Thaiföld északi, Isan nevű tartományában utazgat, ahol a stábbal együtt találkozik Minkkel, az unokahúgával. Sok jel mutat arra, hogy Mink is rendelkezik sámán nagybátyja médiumi képességeivel. A stáb ezért a lánnyal is forgatni kezd, hogy megmutassák a különleges képességek generációk közötti öröklődését. Ám Mink hamarosan nagyon furán kezd viselkedni – aztán elszabadul a pokol...


(via The Hollywood Reporter)