Itt a megoldás a Netflix egyik legidegesítőbb hibájára

Nálad is elnyomja a zene a párbeszédeket? Ezentúl nem fogja!

Általános jelenség, hogy egy sorozatot vagy filmet nézve a Netflixen, az ember vissza-visszateker egy-egy jelenetet, mivel nem egészen értette, hogy mit is mondanak a szereplők. Nem a hallásunk romlott meg, és még csak nem is a szövegértésünkkel van baj: egész egyszerűen a zene és/vagy a hangeffektek olyan szinten elnyomják a dialógokat, hogy egy kukkot se lehet érteni belőle. A megoldást Matty McTech hozta el, aki a TikTokon osztotta meg a tapasztalatait.

@setupspawn

Thos will improve your Netflix Watching Experience! #netflix #tipsandtricks #netflixseries

♬ original sound - Matty McTech

Természetesen a legtutibb, ha megnézitek a videót, de azért itt is összefoglaljuk, hogyan lehet kiküszöbölni ezt a hanggal kapcsolatos fiaskót. A lényeg, hogy a Netflix videói alapértelmezetten úgy indulnak el, hogy egy térhatású hangrendszerhez igazodnak. Ha van ilyenje a felhasználónak, ha nincs. Tehát mindent 5.1-ben akar lejátszani, de szerencsére ezt át lehet állítani.

Ha belépünk a hangsávváltó menübe, és ott nem azt választjuk, ami után az ’5.1’ szerepel, akkor máris jobban értjük a párbeszédeket.

Forrás: TikTok

 

Van még egy módszer, amit kollégánk fedezett fel, de ez nem biztos, hogy miden esetben működik, mivel csak LG okostévén lett tesztelve. A lényeg, hogy

a hangbeállítások közt van több, előre kalibrált profil, ezek közül, ha a Tiszta hang elnevezésűt választjuk, akkor a tévé szoftvere igyekszik előre keverni a szöveget, és háttérbe tolni a zenét valamint a zajokat.

A legtöbb esetben ez működni szokott, ráadásul nem csak a Netflix, de a többi streamszolgáltató esetében is.

Ez is érdekelhet

Hogyan termel pénzt a Netflix és a többi streamszolgáltató?

Az előfizetők száma csak egy részét adja a bevételnek.

Tovább

 

Matty McTech ebben a videóban grátiszként megosztotta a rejtett Netflix-kódokat is, amit az alábbi linken találsz. Ha konkrét műfajra szeretnél rákeresni, ezeket írd be a keresőbe, és máris kiadja az elérhető romantikus vígjátékokat, thrillereket vagy horrorokat.

(via Unilad)