Jon Snow egy új Trónok harca-sorozatban térhet vissza

Nem előzménytörténetet, hanem sima folytatást kapunk.

A Trónok harca 2011-től 2019-ig több mint egymilliárd dollárt hozott az HBO-nak, így nem csoda, hogy a csatorna minden lehetséges bőrfelületet megpróbál lenyúzni a franchise-ról. A Targaryen-ház hanyatlását bemutató Sárkányok háza már leforgott (augusztus 21-én lesz a premierje), de további hét Trónok harca-projekt áll előkészítés alatt. Jön a 10.000 Ships (Tízezer hajó) Amanda Segel fejlesztésében, a 9 Voyages (The Sea Snake) Bruno Hellerrel, és  a Dunk and Egg Steve Conraddal, de három animációs előzményprojekt is létezik, köztük az Arany Birodalom, amely a kínai ihletésű Yi Ti földjén játszódik.

A hetedik tervről azonban csak most szerezhettünk tudomást, a The Hollywood Reporter ugyanis kiderítette, hogy a közönségkedvenc Jon Snow saját sorozatot kap. Ahogy azzal nyilván minden rajongó tisztában van, az eredeti széria nyolcadik és egyben utolsó évadában Havas Jon rájött, hogy a valódi neve Aegon Targaryen, és ő a Vastrón jogos örököse. A sorozat fináléjában mégis a féltestvére, Bran foglalhatta el a trónt, őt pedig száműzték Westerosból, és a vadakkal együtt a Faltól északra utazott. Az új spin-off széria itt veszi majd fel a fonalat.

Kit Harington, akit legutóbb a Marvel-féle Örökkévalókban láthattunk, természetesen visszatér, hogy újra eljátssza a karaktert.

A hírből a THR arra következtet, hogy az HBO megpróbálja a Disney+ stratégiáját követni, ahol egymást követik a különféle Star Wars- és Marvel-karakterekre építő, különálló szériák – nem kizárt tehát, hogy hamarosan Arya Stark (Maisie Williams), Sansa Stark (Sophie Turner) vagy Tarth-i Brienne (Gwendoline Christie) története is folytatódhat.

Az HBO és Kit Harington képviselői még nem kommentálták a hírt.

Via: THR