Julia Roberts kirobbantja a Watergate-botrányt, az a kopasz fickó pedig Sean Penn

Julia Roberts és a totyakossá maszkírozott Sean Penn a főszereplői a Starz Gaslit című minisorozatának, ami a Watergate-botránynak egy kevésbé ismert oldalát mutatja be – méghozzá a Mr. Robot alkotóitól!

Izgalmasnak ígérkezik a Gaslit című minisorozat, amelynek Julia Robert a főszereplője, illetve Sean Penn. Igen, ő az a tokás, kopasz fickó, a maszkmesterek remek munkát végeztek. A Slate Slow Burn című podcast első évadán alapuló Gaslit "a Watergate a botrány el nem mondott történeteire és elfeledett szereplőire összpontosít – Nixon kétbalkezes és opportunista beosztottjaitól kezdve a bűneiket segítő és felbujtó őrült fanatikusokon át a bejelentőkig, akik végül az egész rohadt mesterkedést összeomlasztották".

Ezt Robbie Pickering showrunner mondta, aki így foglalta össze a sorozat történetét: "A Gaslit az a Watergate-sztori, amit még sosem hallottál. A sorozat középpontjában Martha Mitchell (Roberts) áll, egy teljesen valószínűtlen informátor, az első ember, aki széles körben felfedte a botrányt, és emiatt egy aljas fehérházi lejárató kampány alanya lesz, amelyet részben saját szeretett férje, John Mitchell (Penn) igazságügyi miniszter indít. A szereplők között láthatjuk még még John Deant (Dan Stevens), a kormányzat nagymenő ügyvédjét, akit belerángatnak az ügy eltussolásába, és akit fanyar, csavaros eszű felesége, Mo (Betty Gilpin) sodor a reflektorfénybe."

A produkció különlegessége, hogy egy nőt állít az események középpontjába. Sam Esmail executive producer (a Mr. Robot egykori showrunnere) a sorozat szerdai, Television Critics Association sajtóturnéjának panelbeszélgetésén úgy vélekedett, hogy szerinte szándékosan hagyták figyelmen kívül és hallgattatták el azokat a nőket, akik fontos szerepet játszottak a botrány kirobbantásában. Betty Gilpin, a sorozat egyik szereplője hozzátette:

Ugyanakkor ez nem egy túlkorrekció, a történelem átírása. Nem szeretem, amikor hirtelen túlkorrekciót hajtanak végre, hogy a nők oldanak meg mindent. Ők 1972-ben még mindig nők, és azokkal az akadályokkal küzdenek, amelyekkel az akkori nőknek is meg kellett küzdeniük.

Az akkor még csak készülő produkció tavaly júliusban került a címlapokra, mivel Penn addig nem volt hajlandó dolgozni, amíg a teljes stáb be nem oltatta magát. Akkoriban a Gaslitot gyártó stúdió, az NBC Universal a szakszervezet által kialkudott, korlátozottabb oltási követelményeket támasztott. Penn azonban nem tágított, így csak szeptemberben kezdte el a munkát.

(Forrás: The Hollywood Reporter)

 

A PORT.hu zenés műsorának vendégét legtöbben onnan ismerhetik, hogy szinte állandóan síkideg, csak ő nem alakul át tomboló zöld szörnyeteggé, mint Bruce Banner. Turai Barna sokat köszönhet ennek az oldalának, emiatt kaphatnak nagyobb teret komolyabb projektjei is.