Keanu Reeves főszereplésével film és animesorozat készül saját képregényéből

A Netflix csapott le a színész elképesztően sikeres képregényének adaptációira.

Tavaly egy elképesztően sikeres Kickstarter-kampánnyal csaknem másfél millió dollárt szedtek össze Keanu Reeves BRZRKR (Berserker) című, 12 részes képregény minisorozatára. Maga a jelenség is érdekes, ugyanis a bevett közösségi gyűjtésektől eltérően nem egy alkotó finanszíroztatta meg készülő művét, hanem az egyik legnagyobb amerikai független képregénykiadó, a BOOM! Studios. Már ez kisebb felzúdulást keltett, hiszen a csóró alkotóktól eltérően ez mégis csak egy komoly tőkével rendelkező cég – ez pedig  akár egy új kiadói modell is lehet.

Forrás: BOOM! Studios

 

A képregény első füzete március elején jelent meg, és a kiugróan magas, 615 ezres példányszámú első nyomás pillanatok alatt elfogyott. Az ötletgazda, egyben társszerző Reeves ahol csak tudta, promótálta, és nem átallotta emlegetni, hogy szeretné, ha ebből egyszer film születne, mert nagyon szeretné eljátszani évek óta dédelgetett álmának 80 ezer éves főszereplőjét. A történet, amin a színész már jó ideje dolgozott, egy B névre hallgató halhatatlan, félisten-ember harcosról szól, aki a történelem előtti időktől fogva harcol és pusztít szerte a Földön, mígnem jelenünkben az Egyesült Államok számára végez kényes küldetéseket, cserébe az információért, hogy megtudja, ki is ő valójában, és hogyan vethet véget átkos életének.

A képregényt Ron Garney (korábban a Pókemberen, Hulkon, fenegyereken, Amerika kapitányon és az Ezüst Utazón dolgozott a Marvelnél) rajzolta, és Reeves mellett Matt Kindt (Pókember, Az Igazság Ligája, Ninjak) írta. Az élőszereplős adaptációt a Netflix gyártja, sőt, egy animesorozat folytatja majd a képregénysorozat történetét.

(Forrás: IndieWire)