Kiderült, mi áll a Yellowstone-balhé mögött

A válási meghallgatásán Kevin Coster kénytelen volt erről is nyilatkozni.

Az egyik legnépszerűbb jelenleg futó sorozat, a Yellowstone az ötödik évad felénél tart, és nem tudni, mikor készül el a folytatás. Ennek nemcsak az író- és színészsztrájk az oka, hanem a Kevin Costner és a gyártó Paramount Network közti konfliktus. A sorozat sztárja eddig nem kommentálta az ügyet, most azonban kénytelen volt megszólalni, mert a válásának meghallgatásán a feleségének, Christine Baumgartnernek az ügyvédje megkérdezte, hogy felajánlották-e neki a Yellowstone hatodik évadát. Costner azt mondta, hogy ez "bonyolult", illetve, hogy "tárgyaltak", és hogy 24 millió dollárt ajánlottak neki az 5., 6. és 7. évadért.

A 68 éves színész azt mondta, lehet, hogy bíróság elé viszi az ügyet, mert

állítása szerint 12 millió dollárral tartoznak neki az ötödik évad még le nem forgatott második feléért.

A Yellowstone a tavaly év végén sugárzott ötödik évad első fele óta szünetel. A produkcióhoz közeli források a színész zsúfolt időbeosztását okolták, Costner oldala szerint viszont a showrunner, Taylor Sheridan túl sok projektet vállalt, maga Sheridan pedig a Paramount növekvő igényeire mutatott rá, a cég ugyanis még több tartalmat szeretne a streamingszolgáltatása számára.

Taylor Sheridan, Kelly Reilly és Kevin Costner (Forrás: Getty Images)

 

Az egyik tényező, hogy Costner szerződést kötött régi álomprojektje, a Horizon című négyrészes westernsaga elkészítésére, amelyből az első film forgatása már befejeződött. Miután tavaly megszületett a döntés, hogy a Yellowstone ötödik évadát két részre osztják, Costner átrendezte a Horizon gyártási ütemtervét. Ám amikor készen állt a forgatás megkezdésére, az évad második felének forgatókönyveit még nem fejezték be. Májusban a Paramount pedig bejelentette, hogy a sorozat az ötödik évad második felével véget ér.

Costner azt állította, hogy szeretett volna visszatérni egy hatodik évadra is, de nem tudott több engedményt tenni a produkciónak. Mint mondta:

Próbáltunk tárgyalni, kevesebb pénzt ajánlottak nekem, mint az előző évadokban, és voltak problémák a kreatív csapattal is."

Korábban Sheridan, a showrunner elmondta a saját álláspontját a The Hollywood Reporternek.

Szerinte a színész azt kérte, hogy az elmúlt évadokban egyre kevesebb napot kelljen dolgoznia a Yellowstone-on, hogy a filmjeire koncentrálhasson, ami Sheridan szerint frusztrálta a producereket, és össze is vitatkoztak azon, hogy Costner mikorra végezhet a sorozattal.

Jelenleg is próbálják meggyőzni a színészt arról, hogy forgasson le néhány jelenetet, amellyel lezárhatnák a karaktere ívét, bár a vonatkozó forgatókönyvek még nem készültek el.

"A véleményem Kevinről mint színészről nem változott. John Dutton megformálása szimbolikus és erőteljes ... és soha nem volt olyan problémám Kevinnel, amit ne tudtunk volna telefonon megbeszélni. De ha egyszer az ügyvédek belekeverednek, akkor már nem beszélhetünk egymással, és elkezdünk olyan dolgokat mondani, amelyek nem igazak, és megpróbáljuk áthárítani a felelősséget az alapján, ahogy a sajtó vagy a közönség reagál. (…) Úgy tűnik, hogy a filmje prioritást élvez számára, és arra akar fókuszálni. Nagyon remélem, hogy megéri a film - és hogy jó lesz.”

via: THR / Uproxx