Látványos trailert kapott Spielberg és Tom Hanks 2. világháborús sorozata

Az elit alakulat és a The Pacific – A hős alakulat után ezúttal a 8. amerikai légierő 100. bombázócsapatáról, a „Véres századról” készítettek producerként történelmi tablót, ami az Apple TV-n debütál majd januárban A levegő urai címmel.

22 évvel Az elit alakulat és 13 évvel a The Pacific – A hős alakulat sikerei után Steven Spielberg és Tom Hanks ismét producerként jegyez egy második világháborús tévésorozatot. Az Apple TV+ streaming platformon január 26-án debütáló Masters of the Air Donald L. Miller történész A levegő urai címmel magyarul is megjelent könyve alapján mutatja be a 8. amerikai légierő 100. bombázócsapatát, az úgynevezett Véres század” bevetéseit. Ők voltak azok, akik már 1942-ben belekezdtek egy Németország elleni bombázó hadjáratba, és a második világháború során több katonát veszítettek el, mint az amerikai tengerészgyalogság.

A 9 részesre tervezett sorozat előzetese a napokban debütált, és igencsak látványos lett:

 

 

A történet tehát a „Véres század” tagjait követi nyomon, akik bombázóbevetéseket hajtanak végre a náci Németország felett, ahol nemcsak a légiharcok veszedelmeivel kell szembenézniük, de a fagyási sérülésekkel, az oxigénhiánnyal és a rettegéssel, hogy öngyilkos bevetésre küldték őket. A sorozat középpontjában azok a fiatal amerikai férfiak állnak, akik közül sokan fogságba estek, mások megsebesültek vagy meghaltak, és csak nagyon kevesen voltak olyan szerencsések, hogy élve hazajutottak, miközben a vasúti csomópontok és olajipari létesítmények lebombázásával megbénították a német gazdaságot, és segítettek a szövetséges erőknek legyőzni Hitler Harmadik Birodalmát.

A sorozat alapjául szolgáló könyv szerzője, Donald Miller széles körű irattári kutatást végzett az Egyesült Államokban és Európában. Repülősök százaival beszélgetett el, mielőtt megírta volna a bombázóháború személyes történetét, és nemcsak a nehézbombázók legénységének szenvedéseit mutatta be, de felvillantotta azt is, hogy milyen volt az élet a bombák zápora alatt.

A főbb szerepekben Austin Butler, Callum Turner, Anthony Boyle, Nate Mann, Raff Law, Barry Keoghan, Josiah Cross, Branden Cook és Ncuti Gatwa látható. A Masters of the Air egyik executive producere Steven Spielberg (és a cége, az Amblin Television) valamint Tom Hanks és Gary Goetzman, a Playtone alapítói.

(via Hollywood Reporter & Uproxx)