Majdnem Pedro Pascal nélkül készült el a The Last of Us

Egy Oscar-díjas színész is esélyes volt Joel szerepére.

Az HBO nagy sikerű videójáték-adaptációját ma már nehéz elképzelni Pedro Pascal nélkül, de a sorozat társalkotója, Craig Mazin egy podcastben elmesélte, hogy egy Oscar-díjas színész neve is felmerült a szerepre.

Pascal kezdettől ott volt a jelöltek közt, de amikor úgy tűnt, hogy nem elérhető, elkezdtek másfelé kacsingatni. Épp ekkor hívta fel őket Matthew McConaughey ügynöke azzal, hogy az ügyfelét érdekelné a lehetőség, és rá is érne.

Mazinék beszéltek is a színésszel, de aztán visszatértek Pascalhoz.

"Normál esetben, amikor ilyen kaliberű színészeknek küldünk forgatókönyvet, szerencsések vagyunk, ha egy hónapon belül elolvassák"

- mesélte Mazin, hozzátéve, hogy Pascal akkoriban Angliában forgatott egy filmet, de miután pénteken megkapta a szkriptet, szombat reggel már jött is a hívás, hogy tetszik neki, beszélni akar azonnal Zoomon.

Azt hiszem, ez volt talán a legcsodálatosabb Zoom-beszélgetésem. Úgy értem... szerelem első látásra, és ő azonnal átlátta a lényegét."

Mazin szerint McConaughey is csodálatos színész, és biztos, hogy nagyszerű lett volna vele is a sorozat, de az egy más The Last of Us lett volna.

Pascal részt vett a múlt hónapban a The Hollywood Reporter színészi kerekasztal-beszélgetésén, ahol elárulta, milyen érzés volt egy olyan sorozatot csinált, amelynek hatalmas rajongótábora van a videójáték miatt.

Ezúttal féltem. Nagyon féltem. (…) Ott volt egy elvárás, aminek meg kellett felelni (…). Nem akarok csalódást okozni az embereknek, azt akarom, hogy szeressenek."

via: THR