Megható zombihorrorba ment át a Sárkányok háza

A 8. részben akciózás helyett drámai nagyjeleneteket kaptunk, de volt bőven mit kibeszélni. Új színészek, új vérfertőzések, egy lefejezés és egy nagy csavar a végére.

Megint ugrott egyet az időben a Sárkányok háza új epizódja, ebben a szezonban utoljára. Hat év telt el az előző rész eseményei óta, és óriási meglepetésre az egyre gyorsabb ütemben komposztálódó Viserys király még életben van, igaz, most már tényleg az utolsókat rúgja. A hullámok ura címen futó epizódban láthatunk még egy lefejezést, és csak úgy mellékesen kiderül, hogy Alicent királyné két gyereke összeházasodott (egymással), de

Viserys testhorrorjánál semmi sem lehet sokkolóbb.

Nehéz eldönteni, hogy a maszkmesterek és a CGI-művészek voltak zseniálisabbak, vagy a karaktert alakító Paddy Considine, de izgalmas kérdés az is, hogy Alicent és Rhaenyra nagy egymásra találása színjáték volt-e, vagy tényleg komolyan gondolták. És persze azon is lehetne vitatkozni (vitatkozunk is), hogy mi lett a sorsa az Aegon „A Nagy Maszturbátor” Targaryen által megerőszakolt cselédnek. Magzatelhajtó teát vagy mérget kapott?

Forrás: HBO Max

 

Ha sárkányos akció nem is, két drámai nagyjelenet azért jutott az epizódba. Az egyikben Viserys óriási sportteljesítménnyel elmászik a trónjáig (ide kapcsolódik az egyik legemlékezetesebb pillanat), a másikban összeül a szerető kiscsalád egy meghitt vacsorára. Óriási színjátéknak / nagy kibéküléseknek vagyunk szemtanúi – döntse el mindenki, melyik a szimpatikusabb verzió.

A PORTcast új adásában kibeszéljük ezeket a témákat, de kiderül az is, melyik új színész által alakított karakternek adományozzuk oda a „legtökösebb Targaryen” címet.