Megvan, mikor érkezik Steven Spielberg új második világháborús sorozata

A Masters of the Air az Apple TV+-on fog debütálni.

Premierdátumot kapott a Masters of the Air című második világháborús sorozat, melynek Steven Spielberg és Tom Hanks a producere.

„A Masters of the Air tisztelgés a 8. légierő hősies emberei előtt, akik bátorságukkal és testvériségükkel segítettek legyőzni a náci Németországot a második világháborúban”

- mondta Gary Goetzman executive producer a sorozatról, ami Donald L. Miller azonos című könyve alapján készül, ami magyarul is megjelent A ​levegő urai címmel. Spielberg és Hanks – akik korábban már olyan háborús sorozatokat készítettek együtt, mint a The Pacific – A hős alakulat és Az elit alakulat – régóta szerették volna megfilmesíteni Miller regényét, aki „a hadviselés történetében egyedülálló eseménynek” nevezte a légierő cselekedetét.

Tom Hanks és Matt Damon a Ryan közlegény megmentése című filmben
Forrás: UIP-Duna Film

 

A Masters of the Air kilenc epizódból fog állni:

2024. január 26-án lesz a sorozat premierje az Apple TV+-on, és március 15-ig péntekenként érkeznek az új részek.

A sorozat hivatalos leírása így hangzik:

„A Masters of the Air a 100. bombázócsapat, az úgynevezett »Véres század« embereit követi, aki veszélyes bombatámadásokat indítanak a návi Németország ellen, miközben megküzdenek a magassággal, a faggyal, és az oxigénhiánnyal. A sorozat bemutatja, milyen árat fizettek mind fizikai, mind pedig pszichológiai szempontból ezek a férfiak, hogy meghiúsítsák Hitler terveit.”

(via Far Out Magazine)