Mi köze a netflixes Úriembereknek Guy Ritchie filmjéhez, az Úriemberekhez?

Jön a Netflixre Guy Ritchie sorozata, amely a saját filmjén alapul. Vagy mégse?

2019-ben került mozikba a Guy Ritchie-féle Úriemberek, amely minőségét tekintve már-már a brit rendező korai kultfilmjeit (Blöff, A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső) idézte. A sztori középpontjában az amerikai drogkereskedő, Mickey Pearson (Matthew McConaughey) állt, aki túl akart adni jövedelmező londoni marihuána birodalmán, mire a gengszterek között kirobbant az utódlási harc.

Még 2020 októberében jelentette be Guy Ritchie, hogy ugyanezen a címen írt egy sorozatot is, amely márciusban be is fut a Netflixre. De folytatásról vagy esetleg előzményszériáról van-e szó? A megfejtés: egyik sem. A sorozat ugyanabban a világban játszódik, mint a film, de egy másik történet és más szereplők állnak a fókuszban. Itt is egy fűbirodalomról van szó, ami lényegében ugyanaz a fűbirodalom, mint a filmben.

A sztori szerint a Theo James által alakított Halstead hercege, Eddie Horniman, egy angol arisztokrata elidegenedett fia, aki megörökli apja tekintélyes birtokát, és rájön, hogy az egy fűbirodalom része. Ezzel belekeveredik ő is a bűnözés világába - konkrétan a karrier-bűnöző Bobby Glass-szel (Ray Winstone) akasztja össze a bajszát. Eddie eltökélten próbálja kiszabadítani családját a gengszterek karmai közül, de ahogy kezdi beszippantani a bűnözés világa, úgy érez rá egyre jobban az ízére.

Glass lányát, a drogüzlet napi ügyeit intéző Susie Glasst Kaya Scodelario játssza. Ritchie amellett, hogy kreátor, társíró és executive producer, az első két epizód rendezéséért is felel.

A Netflix az előzetes mellett a karakterposztereket is bemutatta.