Minden, amit A 3-test-problémáról tudni érdemes

Március 21-től látható a Netflixen a Trónok harca alkotóiként ismert Dan Weiss és David Benioff új sorozata, A 3-test-probléma. Összeszedtünk róla minden infót, amit csak tudtunk.

Miről szól?

A 3-test-probléma cselekménye a hatvanas évekbeli Kínában indul, ahol egy fiatal nő olyan sorsdöntő lépésre szánja el magát, amelynek hatása teret és időt legyőzve egészen napjainkig vezet. Amikor a természet törvényei megmagyarázhatatlan módon kapcsolódnak össze, briliáns tudósok egy csoportja egyesíti minden erejét, hogy egy rendíthetetlen nyomozóval együtt megállítsák az emberiséget veszélyeztető legnagyobb fenyegetést. A sorozat az alkotói ígéret szerint az emberi kapcsolatok és a titokzatos rejtélyek sokrétű ábrázolásával egyenesen újradefiniálja a sci-fi dráma műfaját.


Kell, hogy ismerjük hozzá a könyvet?

A 3-test-probléma a világszerte ünnepelt kínai szerző, Cixin Liu azonos című és magyarul is olvasható regényén alapul, ami egy trilógia része, és az emberiséget fenyegető eddigi legnagyobb veszély krónikája. „Mi is nagyjából ugyanazt szerettük a regényben, mint a legtöbb rajongó. Szóval mindent megtettünk, hogy a lehető legjobb és leghatásosabb módon vigyük képernyőre.

A könyv elolvasása ugyanakkor egyáltalán nem előfeltétele a sorozatunk megértésének,

anélkül is tökéletesen élvezhető” – szögezte le Dan Weiss.

Forrás: Netflix

 

Hogyan szólítják meg a nemzetközi közönséget?

Az első két epizódot rendező Derek Tsang angolul és kínaiul is elolvasta a regényt a forgatás előtt, és egyetértett a kreátorokkal abban, hogy miközben a könyv lapjain leginkább kínai karakterek szerepelnek,

a nemzetközi közönség kedvéért szélesebbre kell tárni a spektrumot,

így a világ több tájáról származó figurák is kerültek a szériába.

A világ több tájáról származó figurák. Forrás: Netflix


„Cixin Liu az áldását adta minderre, és szerintem David, Dan és Alex (Alexander Woo, a harmadik kreátor – a szerk.) nagyszerűen oldották meg, hogy ami a regényben esszenciális volt, azok közül minden fontos elem átkerüljön a képernyőre,

miközben a sztori sokkal szélesebb, globálisabb jelentőséget kapott”

– mondta a rendező.

Forrás: Netflix


„Ez a történet az emberiségről és az emberiség küzdelméről szól egy megoldhatatlannak tűnő rejtéllyel szemben, ami teljes egzisztenciális krízist eredményez a világon. Szóval azt akartuk, hogy amennyire csak lehet, az emberiség minden része reprezentálva legyen.

Ezért nagyon figyeltünk a diverzitásra, hiszen ez nemcsak egyetlen ország, hanem az egész világ küzdelme a túlélésért” – magyarázta Benioff.


Mikortól látható a Netflixen?

A 3-test-probléma március 21-én került fel a streamingszolgáltató kínálatába.


Kik a főbb szereplői?

  • Benedict Wong: A többek közt a Doctor Strange-ből ismert hongkongi-brit színész Da Shit játssza, egy egykori titkos ügynököt, aki szokatlan módszerekkel próbálja kideríteni, mi áll a tudóstársadalmat tizedelő rejtélyes halálesetek hátterében.
  • Eiza González: A színésznő, akit korábban a Fontos vagy nekemben, a Godzilla Kong ellenben vagy a Rohammentőben láthattunk, Auggie Salazart játssza, az ún. oxfordi ötök egyik tagját, aki a nanotechnológia úttörőjeként azonnal az emberiség ellenségeinek a célkeresztjébe kerül.
John Bradley a sorozatban. Forrás: Netflix

 

  • John Bradley: A Trónok harca sztárja szintén egy, az oxfordi ötök közé tartozó karaktert formál meg, Jack Rooney-t. A goromba, szókimondó, mégis szerethető fickó eredetileg fizikus, ám tudását arra használta, hogy kiépítsen egy egész rágcsabirodalmat.
  • Alex Sharp: Az Így csajozz egy földönkívülivel és az Élj! című filmekben látott fiatal színész az oxfordi ötök újabb tagját, egy Will Downing nevű fizikatanárt alakít, aki olyan sorsdöntő információ birtokába kerül, ami miatt újra kell gondolnia a helyét az univerzumban.
  • Jonathan Pryce: A színészfejedelem, akivel a Weiss–Benioff alkotópáros szintén a Trónok harcában dolgozott együtt, egy rendkívül izgalmas figurát játszik, Mike Evanst, aki szenvedélyes környezetvédőből lett milliárdos olajmágnás.
Eiza González A 3-test-problémában. Forrás: Netflix

 

  • Liam Cunningham: Az úgyszintén elsősorban a Trónok harca sztárjaként ismert ír színész Thomas Wade-et kelti életre, aki a világ első számú titkosszolgálatának karizmatikus vezetője. Wade mindig nagyban gondolkozik, és az emberek csupán sakkbábuk vakmerő játszmáiban.
  • Saamer Usmani: Az örökösnő álarca mögöttből és az Utódlásból ismert színész Raj Varma, egy katonacsaládból származó tengerésztiszt, aki rendkívül elkötelezett a munkája irányában. Új missziója érdekében pedig még a barátnőjével való kapcsolatát is kockára kell tennie.


(via Netflix)

 

Nem mindenkinek nyerte el a tetszését

Már a premier előtt megosztja a nézőket a Netflix sorozata

A március 21-én debütáló A 3-test-problémát már láthatta egy szériákra specializálódott fesztivál közönsége – és teljesen összezavarta őket.

Tovább