Nem Superman miatt hagyhatta ott a Vajákot Henry Cavill

A színésznek állítólag nem tetszett, amit az írók művelnek a karakterével.

A Black Adam stáblista utáni jelenetében a rajongók nagy meglepetésére tiszteletét tette Henry Cavill Supermanje, a Warner Bros. pedig megerősítette, hogy a színész valóban visszatér a DC istállójába. Cavill ugyanakkor október 29-én bejelentette, hogy a Vaják 4. évadában már nem ő alakítja Ríviai Geralt szerepét, a helyét Liam Hemsworth veszi át.

A rajongók gyorsan levonták a konklúziót: Cavill azért távozik a sorozatból, hogy legyen ideje Superman-filmeket forgatni. Egyes sajtóértesülések szerint azonban a színész már a második évad óta foglalkozott a távozás gondolatával.

A Vaják második évada 2021 decemberében került fel a Netflixre, két évvel a 2019-es első után, és mielőtt megújították volna a harmadik évadra, a Redanian nevű oldalnak nyilatkozó forrás szerint már felmerült Geralt újracastingolásának lehetősége.

Cavill állítólag azért fontolgatta a távozást, mert ő és a producerek nem értettek egyet a sorozat tartalmával és a karaktere szerepével kapcsolatban. A színész, aki óriási rajongója a könyveknek, amelyeken a széria alapul, a évad sajtókörútja során világossá tette, hogy szeretné, ha a Vaják hű maradna az alapanyaghoz.

A legnehezebb rész számomra az volt, hogy megtaláljam az egyensúlyt a showrunnerek elképzelése és a könyvek iránti szeretetem között, és megpróbáltam ezt a Geraltot a showrunnerek víziójához igazítani. (…) De ez a showrunnerek története"

- mondta akkor.

Cavill 2021 szeptemberében végül aláírt a 3. évadra is epizódonként 1 millió dollárért, ami elég nagy növekedés az első évados 400 ezer dolláros gázsijához képest.

A rajongók most előásták a sorozat egykori producerének és írójának, Beay DeMayónak egy korábbi nyilatkozatát, amelyben arról beszélt, hogy hogyan toborozta az X-Men '97 produkciós csapatát, és az élményt a The Witcherhez hasonlította.

"Az általános szabályom az volt, hogy rajongónak kell lenned. Nem volt kérdés. Voltam már olyan sorozatban - nevezetesen a Vajákban -, ahol az írók közül néhányan nem voltak azok, vagy nem szerették a könyveket és a játékokat (sőt, aktívan gúnyolták a forrásanyagot).”

Mindez megerősítheti, hogy Cavill kreatív okokból lépett ki, de persze a hivatalos verzió szerint a távozás mögött nem ez áll, hanem, hogy a színész úgy érezte, hogy "itt az ideje továbblépni a sorozatban töltött három évad után".

Via: The Independent / NME