Nézd meg utoljára Ray Liottát mozgóképen!

Az Apple TV+ Fekete madár című sorozatában nyújtja élete egyik utolsó alakítását a május 26-án elhunyt Ray Liotta. Nézd meg a széria előzetesét!

A bűnügyi minisorozat első két epizódja július 8-án kerül fel a streaming szolgáltató oldalára, majd augusztus 5-ig hetente érkeznek az újabb részek. A Fekete madárban Liotta csak mellékszerepet játszik: a főszerepet Taron Egerton (Kingsman-fimek, Rocketman) alakítja, és fontos szerep jut Paul Walter Hausernek (Én, Tonya, Richard Jewell balladája) és Greg Kinnearnek (Lesz ez még így se!, A család kicsi kincse) is.

A sztori szerint egy fiatal férfit, Jimmy Keene-t (Egerton) kábítószer-kereskedelem miatt 10 év fogházra ítélnek – a vádhatóság viszont felajánlja neki annak lehetőségét, hogy amennyiben vállalja, hogy átrakják egy szigorúan őrzött fegyházba, visszakapja a szabadságát. Ott ugyanis azt a feladatot kapja, hogy

össze kell barátkoznia egy sorozatgyilkossal, Larry Hall-lal (Hauser), akinek 18 nő meggyilkolása szárad a lelkén, a holttestek hollétét azonban nem hajlandó felfedni

– és pontosan ebben számítanának Keene-re.


A Fekete madárban a május 26-án 67 éves korában elhunyt Ray Liotta Big Jim Keene-t, a főhős rendőr apját alakítja, akit a most nyilvánosságra hozott trailer legelején láthatunk. A széria kreátora, Dennis Lehane (aki egyébként neves bűnügyiregény-író is, lásd Viharsziget, Hideg nyomon, Titokzatos folyó stb.) azt nyilatkozta, írás közben kifejezetten Liottának képzelte el az apa szerepét, és hogy élete álmának megvalósulását jelentette, hogy vele dolgozhatott.

„És hogy milyen alakítást nyújtott? Azt színiiskolában kéne tanítani”

– mondta Lehane, aki amúgy megtörtént események alapján dolgozott, hiszen a forgatókönyv alapjául James Keene Hillel Levinnel közösen írt memoárja, az In With The Devil: A Fallen Hero, A Serial Killer, and A Dangerous Bargain for Redemption című kötet szolgált. A Fekete madár executive producerei közt Lehane mellett Egertont is ott találjuk, az egyik rendező pedig nem más, mint a belga Michaël R. Roskam, a Bikanyak és a Piszkos pénz direktora.


(via The Hollywood Reporter)