Obama bemutatja: netflixes apokalipszis Julia Robertsszel és Ethan Hawke-kal - ELŐZETES!

Egy teaser már kijött Julia Roberts, Ethan Hawke és Kevin Bacon katasztrófafilmjéhez, de most itt a teljes előzetes is.

A sztori szerint a Sandford házaspár (őket alakítja Julia Roberts és Ethan Hawke) hétvégi vakációja fenekestül felfordul, amikor a vidéki nyaraláshoz kibérelt házban váratlanul felbukkan a kétségbe esett tulajdonos és a felesége (Mahershala Ali és Myha'la). Menedékre akarnak lelni egy globális kibertámadás elől, ami percről percre rombolja szét a modern civilizációnkat. A világvégét persze már megjósolta korábban egy zilált külsejű, habókos konteópróféta is (őt alakítja Kevin Bacon), csak akkor még nem hitt neki senki.

A Távol a világtól (Leave the World Behind) Rumaan Alam azonos című bestseller regénye alapján készült (amelyet magyarul a GABO adott ki 2021-ben), író-rendezője pedig a Mr. Robot című sorozat kreátora, Sam Esmail.

Esmail a Vanity Fairnek mesélte el, hogyan szólt bele a sztoriba Barack Obama. Az egykori amerikai elnök ugyanis a feleségével együtt a film executive producere.

"A forgatókönyv első verziójában sokkal messzebbre mentem a filmhez képest, és Obama elnök a tapasztalatának köszönhetően képes volt egy kicsit megalapozni, hogy a valóságban hogyan alakulhatnak a dolgok" - mondta Esmail, hozzátéve, hogy bár fikciót írt, igyekezett a lehető legélethűbbé tenni, de néha túlzott és dramatizált, amikor pedig a volt elnöktől azt kapta meg, hogy néhány részletben téved, az a frászt hozta rá.

Az Obama házaspár még 2018-ban kötött átfogó szerződést a Netflixszel. A Távol a világtól is ennek a részeként valósult meg, ahogy legutóbbi projektjük, a Munka: Amit egész nap csinálunk című dokusorozat is.

Via: THR