Spin-off sorozat készül a WandaVízióhoz

A nagy sikernek örvendő, furcsa széria egyik legérdekesebb karaktere kap benne saját sztoriszálat.

Az már korábban is kiderült, hogy a WandaVízió furcsa varázslónője, a magát pletykás és széllelbélelt szomszédasszonynak álcázó Agatha Harkness vissza fog térni a sorozat második évadában. Az viszont teljesen új hír, hogy a karaktert alakító Kathryn Hahn egy saját spin-off sorozatot is kap a Disney+ streaming csatornán – legalábbis a Variety értesülései szerint (amelyek valószínűleg produkcióközeli szivárogtatók információi, mert a 116 éves múlta visszatekintő, patinás szaklap mindig is jól értesültnek számított szórakoztatóipari berkekben). A Marvel és a The Walt Disney Company egyelőre nem fűzött hivatalos megjegyzést a hírhez.

 

A Variety fülese szerint a titokzatos informátor a WandaVision spin-offot egy „éjsötét komédiaként” írta le, de hogy Agatha Harkness pontosan milyen kalandokba fog belekeveredni, arról már nem nyilatkozott semmit. Annyit lehet még tudni a sorozattervről, hogy a WandaVision vezető forgatókönyvírója, Jac Schaeffer nemcsak író, de executive producer is lesz ebben az új Disney+ projektben. Ha a spin off hivatalosan is megerősítést kap, ez lesz az első új sorozat az írónőtől, aki májusban írt alá egy keretszerződést a Marvellel és a 20th Televisionnal.

Agatha Harkness a WandaVízió sugárzása idején hatalmas közönségkedvenc lett, de a kritikusok és a különféle díjátadó grémiumok is azonnal a szívükbe zárták őt (mi itt a PORT.hun többek között ebben a cikkben áradoztunk a régi sitcomok előtt is tisztelgő, csavaros szuperhősös sorozatról és annak kiváló szereplőgárdájáról). Kathryn Hahn meg is nyerte az MTV díját a legjobb gonosztevő kategóriában, de a hollywoodi kritikusok, az online film- és tévészövetség (OFTA) valamint az LMBTQ szórakoztatóipari újságírók rangos trófeáit is megkapta – az Emmyt viszont nem, és emiatt számos rajongó úgy érezte, csőbe lett húzva, és Julianne Nicholson, az Easttowni rejtélyek mellékszereplője személyesen „tőlük lopta el az Emmyt”. Talán a spin-off bemutatásával ők is megenyhülnek majd egy kicsit. (via Movieweb)