Stallone leütné a lánya udvarlóit, és hidegrázást kap a nagypapaszereptől

Pedig ő is nagyon jól tudja, hogy már 76 éves, és bánja, hogy a sok forgatás miatt lemaradt a gyerekei legszebb éveiről. Nálunk is elérhető végre A Stallone család című realityshow – megnéztük az első 2 részét.

Idén januárban jött a bombahír: az Osbourne-ok és a Kardashianok után egy újabb híres amerikai família, nevezetesen Sylvester Stallone és a családja is úgy döntöttek, hogy valóságshow-n keresztül mutatják be az életüket, annak minden örömével és bánatával együtt. A nem meglepő módon The Family Stallone címen futó, 8 epizódos széria májusban és júniusban már le is pörgött a Paramount+ streamingplatformon (sőt, állítólag jön egy újabb évad is). Mi, magyarok sajnos csak október 2-án kaptuk meg az első két részt, amelyek természetesen ugyanúgy a SkyShowtime kínálatában érhetőek el (A Stallone család címmel), ahogy kedvenc akciósztárunk nagy sikerű gengszterszériája, a Tulsa King.

Úgyhogy lassan át is lehetne keresztelni a SkyShowtime-ot SlyShowtime-ra!

 

5 dolog, ami miatt a Tulsa King is van olyan király, mint az Oscar

Sylvester Stallone a régi kultfilmjében és az új sorozatában is egy olyan maffiózót alakít, aki él-hal a divatos dolgokért, néhány szép szóval és pár pofonnal mindenkit meggyőz a maga igazáról, a lányával viszont nehezen találja a közös hangot...

Tovább

 

Természetesen nem véletlenül hoztam fel Stallone egészen kiváló új maffiasorozatát. A Stallone család ugyanis gátlástalan önpromóval nyit: az első epizód úgy kezdődik, hogy Sly felveszi az utolsó jeleneteit a Tulsa King hatodik(!) hónapja tartó oklahomai forgatásán, majd nagy sóhajok és összeborulások közepette elköszön a stábtól és hazautazik a Los Angeles-i luxusvillájába a családjához, akik már fél éve nem látták. A könnyektől sem mentes reunion után a Stallone lányok lázasan elkezdenek készülődni Sly 76. születésnapjának megünneplésére, ráadásul kieszelnek egy elég durva átverést is – amitől a jó öreg Stallone lábon kihord egy infarktust az étteremben, ahová összecsődült a família apraja-nagyja.

Ez a kis családi évődés szépen meg is ágyaz aztán annak a kimondott-kimondatlan konfliktusözönnek, ami már most látszik, hogy minden bizonnyal végig fog vonulni az egész szérián: a Stallone család ugyan közel sem egy átlagos família, de ők is pont ugyanolyan gondok miatt gyötrődnek az elegáns nappalijukban, mint amitől depressziós lesz valaki egy bármelyik magyar településen a panelban.

Stallone ugyanis egyszerre érzi magát fickósnak és iszonyúan öregnek, de hallani sem akar még a nagypapaszerepről. Mindenben támogatná a lányait, de nehezen viseli, hogy sorra kirepülnének a családi fészekből, és dühös Rambóként kergeti el a szerinte nem elég jó vőjelölteket...

 

 

A széria a hollywoodi szitkomok és dramedyk profizmusával mutatja be Sylvester Stallonét, mint magánembert, a mogorván szivarozó mackót, aki mindig próbál valami hasznos életbölcsességet megosztani a családtagjaival, de azok folyton keresztbe beszélnek az asztalnál, és sokszor kinevetik őt a konzervativizmusa miatt. Stallone huszonéves lányai, Sophia Rose Stallone, Sistine Stallone és Scarlet Rose Stallone legalább olyan karakánok, mint az apjuk. Jelenleg is együtt vezetik a Unwaxed című podcastet, és minden vágyuk saját jogon is betörni a szórakoztatóiparban. De megismerhetjük Stallone második feleségét, Jennifer Flavin Stallonét is, aki otthon egyszerre szerető anya és házastárs, valamint szakács, cukrász, békéltető ügyvéd, a sztárokra szakosodott pszichológus, az üzleti életben pedig a Serious Skin Care nevű wellnessmárka társtulajdonosa (és akitől Sly elvileg nemrégiben elvált, de aztán végül meggondolták magukat).

A Stallone család fölött gyülekező szürke fellegek és a Sly lelkében dúló érzelmi viharok meglétével természetesen maga a legendás akciósztár is tökéletesen tisztában van. Nem véletlenül mond már rögtön a széria első részben egy igen velőset:

Nagyon sok dolgot jól csináltam, de nagyon sok mindent elrontottam.

 

Forrás: SkyShowtime

 

Az első két rész alapján az egyik ilyen elrontott dolog egyértelműen a szülői szerep volt Stallone életében. Egyrészt ugye a fél életét filmforgatásokon töltötte, messze a családjától. Másrészt valószínűleg sosem heverte ki teljesen, hogy míg az első felesége, Sasha Czack (akitől 1985-ben elvált) két fiút szült, Jennifer Flavinnal „csak” lányokat nevelnek közösen (Sage Stallone egyébként 2012-ben meghalt, az autista Seargeoh Stallonét pedig sosem tolták annyira reflektorfénybe, mint a három fiatalabb gyermeket). A kedélyesen koccintós családi étkezések és a meghitt apa–lánya-pillanatok közé a producerek jó érzékkel olyan korábban sosem látott, archív VHS-felvételeket is beszerkesztettek, amelyek mindig rímelnek az épp elhangzottakra, legyen az egy parázs vita vagy egy „nyugiszobás” jelenet, ahol az adott családtag a kamerának vallja meg az érzéseit. Ezekből a régi felvételekből pedig világosan látszik, hogy

Stallone nagyon fiúsan nevelte a lányait kicsi korukban, akiket akkor is a lőtérre vitt le, vagy épp bokszolni, golfozni meg sakkozni tanított, amikor ők inkább valami „csajosabbat” csináltak volna.

Sophia, Sistine és Scarlet ezen persze utólag jókat nevetnek a realityshow kamerái előtt, de valószínűleg egy egész életen át cipelni fogják a súlyát ezeknek a gyerekkori sebeknek...

 

Forrás: SkyShowtime

 

De más traumákkal is sorozatosan szembe kellett néznie a Stallone-lányoknak. Ahogy elkezdtek érdeklődni a fiúk iránt, az apjuk rögtön féltékeny lett minden udvarlóra, és nem egyszer előfordult, hogy Sly bizony direkt

fenyegető Rambo-pózban feszített az ablakban, amikor tudta, hogy valamelyik lányát a randi után egy srác fogja hazahozni – az illető természetesen úgy berezelt, hogy soha többé nem látták.

Máskor viszont pont ennek az ellenkezője történt: a gálánsnak tűnő lovagokról hamar kiderült, hogy a  Sophiával, Sistine-nel és Scarlettel való találkozókat csak arra használták fel, hogy rajtuk keresztül törhessenek be Hollywoodba. Volt például, aki a színészi ambícióiról mesélt a randikon, mások komplett filmforgatókönyvekkel állítottak be, így nagyon hamar nekik lett szegezve a kérdés:

Te most velem akarsz összejönni, vagy az apámmal, Sly-jal?!?

A Stallone család című realityshow sokkal több tehát, mint egy ismert sztár bájcsevegése a rokonságával egy fényűző Los Angeles-i villában. Minden hozzám hasonló Sylvester Stallone-rajongónak szívből ajánlom, nemcsak a korábban sosem látott, archív VHS-felvételek miatt, hanem mert olyan dolgok is kiderülnek a kedvenc akciósztárunkról, amikről eddig nem nagyon beszélt. De azoknak is bátran ajánljuk ezt a sorozatot, akik szerint Sly csak egy érzelmek nélküli, üresfejű, önző izompacsirta, aki vénségére sem tud leállni a filmforgatással – meg fognak lepődni, mennyire nem igaz ez a sztereotípia! 

Ítélet: 8/10

 

Forrás: SkyShowtime