Szétröhögöd magad a Tyler Rake: A kimenekítés 2. bakija láttán

Szemfüles nézők szúrták ki a netflixes akciófilm-folytatás egy egészen röhejes hibáját.

Ahogy arról a filmről szóló kritikánkban írtunk, a Netflix egyik legnagyobb durranásának számító 2020-as Tyler Rake: A kimenekítés második részében a Chris Hemsworth alakította főhős – miután az első opusban a bangladesi alvilág mocskával küzdött meg – a kőkemény grúz maffiát haragítja magára azzal, hogy megpróbálja kimenekíteni egy grúz gengszter feleségét és két gyerekét egy helyi börtönből.

A streamingóriás felhasználóinak alapvetően tetszik a film, viszont többen kiszúrtak benne egy egészen röhejes hibát, amit ráadásul rendkívül viccesen kommentálnak a közösségi médiában,

kellemes perceket szerezve ezzel azoknak is, akik amúgy nem nézték meg A kimenekítés 2-t.

Durván a mű 45. perce körül ugyanis azt láthatjuk, hogy a címszereplő épp kitör valahonnan, és miután védtelenül marad az ajtó felemelkedését követően, egy helikopterből kezdenek lőni rá.

Ekkor Rake menedéket keres, hogy ne találják el a golyók – méghozzá egy létra mögött. Igen, jól olvastátok!


A Twitteren sokan hívták fel a figyelmet a bakira, a viccesebbek pedig megjegyzéseket is tettek rá, köztük például azt, hogy

„de hát működött a dolog, nem?”

Másvalaki ezzel szemben arra hívja fel a figyelmet, hogy Hemsworth karaktere kétszeresen is hibázott, hiszen mindenki tudja, hogy létra mögé állni balszerencsét jelent.

Dara Ó Briain ír komikus pedig „tudományosan” magyarázta meg a jelenséget: „ez abszolút működhet, hiszen mindenki tudja, hogy a kilőtt golyók röppályája nagyobb távolság, mint a létra fokai közötti távolság. Egy egészen pici fegyverből kéne lőniük ahhoz, hogy így is eltalálják” – írta.

Ha egyébként jóindulatúak akarunk lenni, nézhetnénk úgy is, hogy Tyler Rake egyszerűen csak oldalra, a falhoz húzódik a golyók elől, hogy ne szolgáltassa ki frontálisan teljes testét a lövéseknek – de egyrészt ki a fene akar jóindulatú lenni, másrészt ezzel együtt nagyon vicces, hogy pont van előtte egy létra.


(via Independent)

 

Ilyen szerintünk a film

A Kimenekítés 2. a tökéletes akciófilm (lehetne)

Az első részben Chris Hemsworth a bangladesi alvilág mocskával küzdött meg, most a kőkemény grúz maffiát haragítja magára, akik túl profik ahhoz, hogy az ebből adódó zúzás kellően eredeti legyen - de így is élveztük nagyon.

Tovább