Szinte már mindent tudni lehet Brad Pitt Forma–1-es filmjéről – kivéve a címet és a premierdátumot

De a forgatás ütemterve is kérdéses, a hollywoodi színészek és írók sztrájkja miatt.

Mint ismeretes, Brad Pittet valódi versenyautóval száguldozva, igazi Formula–1-es versenyzők között repesztett nemrégiben a Brit Nagydíjnak otthont adó versenypályán, Silverstone-ban (a hírt májusban természetesen a PORT.hu is megírta). A filmben szereplő fiktív csapat állítólag a Mercedes és a Ferrari főhadiszállásai között kapott helyet, bár nem valószínű, hogy a film teljes forgatását letudta a stáb egyetlen versenyhétvégén. Az minden esetre biztos, hogy a Joseph Kosinski rendezésében készülő autóversenyes blockbuster

egy ugyanolyan adrenalinbomba szerelmeslevél lesz a Formula–1-es futamokhoz, mint amilyen a Top Gun: Maverick volt a repüléshez!

 

Az egyelőre cím nélküli Formula–1-es film azonban még a forgatási munkálatok elején tart, és még konkrét premierdátuma sincs. A SAG-AFTRA (a színészeket és a televíziós alkotókat összefogó szakszervezet) és a WGA (a forgatókönyvírók érdekképviseleti szerve) sztrájkja miatt nem is nagyon lehet jelenleg érdemben dolgozni egy ilyen kiemelt hollywoodi produkción, ráadásul a sztrájk miatt a 2024-re tippelt premierdátum akár 2025-re is átcsúszhat.

Brad Pitt Forma-1-es filmje az Apple TV+ kiemelt presztízsprodukciója, ami azt jelenti, hogy a film a streaming szolgáltató egyik legnagyobb durranása lesz. Ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy a film elkerüli majd a mozikat, pláne, ha Brad Pitt esetleg az Oscar-díjra is pályázni szeretne (ennek ugyanis az előfeltétele a filmszínházi bemutató, még a streaming szolgáltatók produkciója esetében is). Mivel egyelőre nincs se megjelenési ütemterv, se leforgatott nyersanyag, és az hollywoodi sztrájkok miatt is adminisztrációs bonyodalmak merülhetnek fel az alkotói folyamatokkal kapcsolatban, angy valószínűséggel még jó ideig várnunk kell ennek a titokzatos Forma-1-es filmnek az első előzetesére.

A film főszereplője tehát az 59 éves Pitt, aki ezúttal egy Sonny Hayes nevű pilótát alakít, aki már visszavonult ugyan a száguldó cirkuszból az 1990-es években elszenvedett balesete miatt. A titkos vágya, hogy újra egy versenyautó volánja mögé üljön, azonban végre beteljesülni látszik, amikor felkeresi őt a régi csapattársa (őt alakítja Javier Bardem) azzal, hogy rábíznák a Forma-1-es versenyzők következő generációjába tartozó, ígéretes ifjú titán (Damson Idris) kitanítását. De benne lesz a produkcióban a Trónok harcából és a Rómából ismert Tobias Menzies, valamint egy valódi Forma-1-es versenyző, Lewis Hamilton is.

(via Collider)